Ταχύτερος στο Shakedown ο Kris Meeke

16

O Kris Meeke ήταν αυτός που κινήθηκε γρηγορότερα στο Shakedown του Rally RACCCatalunya – Rally de Espana κοντά στο Salou καθώς σταμάτησε τα χρονόμετρα 0,3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Ισπανό Dani Sordo.

Ο Βρετανός, οδηγώντας μια Toyota Yaris στην ειδική διαδρομή μεικτής επιφανείας στην Emprius συνολικού μήκους 2,00 χλμ όπως προαναφέραμε ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 1,36.3 με τον συμπαίκτη του Jari-Matti Latvala να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα +0,7 από την κορυφή.

Ως γνωστό η αυριανή πρώτη μέρα του αγώνα θα είναι εξολοκλήρου σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές ενώ θα ακολουθήσουν δυό μέρες σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές.

Το χώμα παρέμεινε υγρό και λασπώδες μετά τις καταιγίδες της Τρίτης το βράδυ, γεγονός που δημιούργησε πλημμύρες στην πόλη. Ο καιρός έγινε προοδευτικά καλύτερος καθώς ο ήλιος στέγνωσε κάπως τους δρόμους.

Ο Thierry Neuville ήταν πιο γρήγορος κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της διαδικασίας στο Hyundai i20 πριν ο συμπαίκτης του Sordο σημειώση τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο πέρασμα. Ο Meeke έβαλε το χρόνο αναφοράς στο τρίτο και τελικό του τρέξιμο.

Ο Teemu Suninen ήταν τέταρτος σε ένα Ford Fiesta, μπροστά από τον νεαρό Ιάπωνα Takamoto Katsuta. Ο ηγέτης του πρωταθλήματος, Ott Tänak, ο οποίος είναι υποψήφιος να επικυρώσει τον παγκόσμιο τίτλο του, αυτό το Σαββατοκύριακο, ολοκλήρωσε τους έξι κορυφαίους χρόνους σε ένα άλλο Yaris. Ο Εσθονός έκανε μια χαλαρή φιγούρα, καθώς τα βλέματα των ΜΜΕ είναι γύρω από αυτόν. “Είναι ακριβώς όπως ένα άλλο ράλι. Βεβαίως, υπάρχει πίεση, αλλά δεν έχει νόημα να το σκεφτόμαστε. Μπορεί να αισθάνεται κοντά, αλλά είναι στην πραγματικότητα μέχρι τώρα “, είπε.

Μετά τις έντονες βροχές της τρίτης, οι διοργανωτές επέτρεψαν στους διαγωνιζομένους να κάνουν ακόμη ένα πέρασμα από τις ειδικές σήμερα της Παρασκευής για να έχουν ενημερώσεις σχετικά με τις συνθήκες.

“Αυτό ήταν σαφώς απαραίτητο”, δήλωσε ο Meeke. “Μετά από τις συνθήκες των μουσώνων δεν γνωρίζουμε σε πιά κατάσταση θα είναι η κάθε ειδική μπορεί να έγιναν κατολισθήσεις σε κομμάτια του δρόμου ή ίσως η βρωμιά έχει πέσει στο δρόμο και δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα. Θα έχουμε πολύ καλύτερη ιδέα για την επιλογή των ελαστικών μας και τον τρόπο προσέγγισης των ειδικών. “

Ο Laia Sanz, Ισπανός cross-country και αναβάτης enduro μοτοσικλέτας, απολαμβάνει μια υψηλής ταχύτητας συνοδήγηση co-drive μέσω της δοκιμής στο Citroën C3 με οδηγό τον Esapekka Lappi.

Οι Sebastien Loeb, Sebastien Ogier, Thierry Neuville και  Elfyn Evans συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα στο Shaekdown