Ταχύτερος στο Shakedown ο Kris Meeke

64

Άνθρωποι και μηχανές έκαναν προθέρμανση σήμερα το πρωινό στο Shakedown του εναρκτήριου αγώνα του WRC το  Ράλι Μόντε Κάρλο που ξεκιά με δυό νυκτερινές ειδικές διαδρομές.

Ο  Kris Meeke με την Toyota Gazoo Racing  ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς ήταν ο ταχύτερος με το Yaris Rally Car. Το αγωνιστικό του παγκόσμιου πρωταθλητή κατασκευαστών ήηταν ένα δέκατο το δευτερολέπτου μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2018  Sébastien Ogier στην ειδική στο Gap των 3,35 χλμ.

Ο ομόσταυλος του Sébastien Ogier που αποτελούν τις νέες μεταγραφές φέτος στην ομάδα του Γάλλου κατασκευαστή στο Citroën C3, Esapekka Lappi, συμπλήρωσε τα τρία πρώτα πληρώματα.

“Ο στόχος μου ήταν απλά να επανέλθω στο πρωτάθλημα. Έκανα μόνο μια δοκιμή δύο ημερών για αυτό το ράλι και αυτό ήταν πίσω στα μέσα Δεκεμβρίου », δήλωσε ο Meeke, οδηγώντας τον πρώτο του αγώνα από την στιγμή που τον έδιωξε η Citroën τον περασμένο Μάιο,

“Ακόμη κάτι ξέχασα να πατήσω τα δεξιά κουμπιά το πρωί στο πρώτο πέρασμα. Στο λανσάρισμα και το πρώτο τρέξιμο αισθάνθηκα λίγο περίεργα γιατί μπορεί να δοκιμάσα όσα ήθελα, αλλά μέχρι να μπεις στο περιβάλλον του rally, αισθάνεστε λίγο διαφορετικά. Στο δεύτερο και το τρίτο πέρασμα αισθάνθηκαν άνετα.”

Ο Ogier ήταν ταχύτερος στο πρώτο πέρασμα σε ξηρή άσφαλτο λίγο έξω από την πόλη εκκίνησης του αγώνα. Έμεινε στην κορυφή μέχρι να τον περάσει ο Meeke στο τρίτο από τα πέντε του περάσματα.

Ήταν ένα καλό πρωινό για την Toyota, καθώς ο Ott Tänak και ο Jari-Matti Latvala ήταν τέταρτοι και πέμπτοι, με τον Thierry Neuville να ολοκληρώνει τους έξι κορυφαίους στο Hyundai i20.

Η επιστροφή στο Monte-Carlo του Sébastien Loeb έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον για τα ΜΜΕ. Ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Loeb ήταν 10ος και παραδέχτηκε ότι η προετοιμασία του ήταν πολύ απολύτως ιδανική, έφτασε για το ντεμπούτο του στο Hyundai λίγες μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωση του τρίτου στο Ράλι Ντακάρ.

“Δεν έχω ιδέα τι μπορώ να κάνω” , είπε. “Ξέρω ότι έρχομαι εδώ σε μια περίπλοκη κατάσταση για να ξεκινήσω ένα ράλι με ένα καινούργιο αυτοκίνητο και μόνο μία και μισή ημέρα δοκιμών έτσι θα είναι περίπλοκο. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα βέβαιος επειδή με δύο περάσματα στην επανάληψη και ένα μακρύ ράλι σαν αυτό, οι σημειώσεις δεν είναι τέλειες.”

Τον έβδομο και όγδοο χρόνο πέτυχαν με τα Ford Fiesta της M-Sport οι Teemu Suninen και  Elfyn Evans με τον Νορβηγό Andreas Mikelsen Hyundai i20 να πλασάρεται στην 9η θέση.