Ταχύτερος στο Shakedown ο Thierry Neuville

7

Ο οδηγός του Hyundai i20 Thierry Neuville ήταν ταχύτερος σήμερα το πρωί στο Shakedown του Ράλι Σουηδίας, 2ου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Στην ειδική διαδρομή Skalla κινήθηκε κατά 2,2 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από την Toyota Yaris του Ott Tänak. Ο Sébastien Ogier, νικητής του εναρκτήριου αγώνα του WRC τον περασμένο μήνα στο Monte-Carlo, ήταν ένα δέκατο πιό πίσω σε ένα Citroën C3.

Ο Neuville μέσα από τους χιονισμένους και παγωμένους δρόμους των 6,86 χιλιομέτρων κοντά στο πάρκο εξυπηρέτησης στην Torsby έδειξε τις προθέσεις του για τον αγώνα αυτό. Οι πέντε οδηγοί πίσω από αυτόν είχαν διαφορές μόλις 0,6 δευτερόλεπτα.

“Είχα μια καλή αίσθηση στο αυτοκίνητο στο τέλος. Αγωνίστηκα λίγο στο πρώτο πέρασμα και προσαρμόσαμε το setup για το δεύτερο γύρο και όλα τα αισθάνθηκαν αρκετά άνετα. Οι οδικές συνθήκες άλλαξαν πολύ και έγιναν ταχύτερες και γρηγορότερες, όπως πάντα στη Σουηδία »,εξήγησε ο Neuville.

Ο Jari-Matti Latvala έβαλε το ρυθμό μετά την έναρξη του αγώνα στο Yaris πριν ο Teemu Suninen αναρριχηθεί στην κορυφή της κατάταξης σε ένα Ford Fiesta μετά το δεύτερο πέρασμα.

Ο Neuville ξεκίνησε την τρίτη και τελική πορεία του και παρόλο που αρκετοί οδηγοί προχώρησαν για να ολοκληρώσουν ένα τέταρτο πέρασμα, κανείς δεν πλησίασε τον χρόνο του για να τον ανατρέψει.

Ο Kris Meeke ήταν τέταρτος, κάνοντας το Ogier να περνάει με 0.2 δευτερόλεπτα στο τελικό του πέρασμα. Στο προηγούμενο τρέξιμο, ο Βρετανός δέχθηκε βοήθεια από τους θεατές να επαναφέρει το αυτοκίνητο πίσω στο δρόμο αφού το Yaris σε μια δύσκολη δεξιά στροφή μετά από άλμα 500 μέτρα πριν το τέλος της διαδρομής κτύπησε σε μια χιονόμπαλα.

Οι οδηγοί της M-Sport Ford Elfyn Evans και Suninen συμπλήρωσαν τους εξι κορυφαίους οδηγούς με τα δυό Fiesta να έχουν διαφορά ένα δέκατο. Στην έκτη θέση ο Suninen ακολουθούμενος από τον Esappeka Lappi με το Yaris.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Sebastien Loeb, Jari-Mati Latvala και Andreas Mikkelsen