Τελικά κατέληξε στην Hyundai ο Ott Tanak

25

Tέσσερις μόνο μέρες μετά που έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγών ο Εσθονός Ott Tanak αποχωρεί από την Toyota Gazoo Racing και προσχωρεί στην ομάδα της Hyundai Motorsport για τα επόμενα δυό χρόνια μετά την επίσημη ανακοίνωση από το κορεάτη κατασκευαστή χθές βράδυ.

Ο 32χρονος Εσθονός και ο συνοδηγός του Martin Järveoja μονοπώλησαν το θέμα της μεταγραφολογίας εδώ και καιρό και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα υπόγραφαν νέα συμφωνία με την ομάδα του Tommi Mäkinen βγήκε το νέο σενάριο που τον ήθελε να καταλήγει στην κορεατική ομάδα.

Η Hyundai αρχικά έριχνε κρύο νερό στις ιστορίες, αλλά επιβεβαίωσε χθές ότι ο Tänak θα συνδεθεί με τον φετινό αντίπαλο του για τον τίτλο Thierry Neuville, τον εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sébastien Loeb και τον Dani Sordo, που αναμφισβήτητα θα είναι η ισχυρότερη ομάδα στο πάρκο υπηρεσιών WRC το 2020.

Ο Tanak δήλωσε ότι το όραμα που ο ίδιος ο διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo έθεσε ταιριάζει με τις δικές του φιλοδοξίες.”Είναι μεγάλη τιμή για μένα να έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω στην ομάδα σε αυτό το συναρπαστικό στάδιο της σταδιοδρομίας μας. Έχω μεγάλο σεβασμό για το τι έχει επιτύχει η Hyundai. Έχουμε βρεθεί αρκετές φορές να αγωνιζόμαστε στενά μεταξύ μας για αρκετές χρονιές”, είπε.

“Έχουν πάντα μια ανταγωνιστική ομάδα και ένα καλό αυτοκίνητο, οπότε τώρα θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τα πράγματα από την άλλη πλευρά. Η σειρά οδηγών είναι καλή και ανυπομονώ να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί τα επόμενα χρόνια ».

Ο Adamo δήλωσε ότι η υπογραφή του Tänak ήταν μια απόδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσης και φιλοδοξιών της Hyundai στο WRC.

“Συμμετέχουμε σε μια πολύ στενή πάλη για τον τίτλο αυτή τη σεζόν και φέρνοντας τον Ott και τον Martin στην ομάδα από το 2020 θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για τα επόμενα χρόνια.

“Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, όπως έχουμε δει όλοι, εντυπωσιακά γρήγορος και συνεπές σε όλα τα εδάφη και θα είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για την Hyundai Motorsport”, πρόσθεσε.

Ο Adamo επιβεβαίωσε ότι ο Sordo, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο νωρίτερα αυτό το μήνα, θα μοιραστεί το τρίτο αυτοκίνητο i20 με τον Loeb, ο οποίος ξεκινάει το δεύτερο έτος της διετούς συμφωνίας. “Είναι μια ισχυρή και εμπνευσμένη σύνθεση του πληρώματος που θα θέσει ένα υψηλό σημείο αναφοράς στο οποίο θα φιλοδοξεί ολόκληρη η ομάδα”, δήλωσε.

Η κίνηση του Tänak θέτει υπό αμφισβήτηση το μέλλον στην Hyundai για τον Andreas Mikkelsen, αλλά ο Adamo δήλωσε ότι παρέμεινε σε συνομιλία τόσο με τον Νορβηγό όσο και με τον Craig Breen, ο οποίος διεξήγαγε δύο γύρους με τη Hyundai φέτος, για να δουν πώς θα μπορούσαν να συνεργαστούν το 2020.