Τερματισμός και βαθμός για τον Herczig στην Κύπρο

10
05 Norbert HERCZIG (HUN), RamonFERENCZ (HUN), Volkswagen Polo GTI R5, MOL Racing Team, action during the 2019 European Rally Championship ERC Cyprus Rally, from september 27 to 29 at Larnaca, Cyprus - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Ο Ούγγρος οδηγός Norbert Herczig επέστρεψε στους βαθμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, ξεπερνώντας τις μυριάδες αποτυχίες για να τερματίσει στην 10η θέση στο ράλι της Κύπρου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το αστέρι της MOL Racing Team από την αρχή του αγώνα αντιμετώπισε μια σειρά από προβλήματα και δέχθηκε ποινή διάρκειας δύο λεπτών μετά την ολοκλήρωση της αναγνώρισης των ειδικών διαδρομών καθώς το πλήρωμά δεν εξασφάλισε προηγούμενη έγκριση των διοργανωτών.

Ένα κτύπημα σε ένα δέντρο στη συνέχεια έσπασε τον αριστερό άξονα κίνησης του Volkswagen Polo GTI R5, αφήνοντάς τον με κίνηση στος δύο τροχούς για μέρος του εναρκτήριου σκέλους της Κυριακής. Δεν παραδώθηκε δεν τα έβαλε κάτω αλλά επέμεινε για να ολοκληρώσει τον αγώνα τερματίζοντας στην τελευταία βαθμολογημένη θέση.

“Όλα έγιναν εδώ”, δήλωσε ο τέσσερις φορές πρωταθλητής της Ουγγαρίας στο τερματισμό της Λάρνακας. “Πήραμε ποινή πριν από τον αγώνα και ήμασταν λίγο λυπημένοι. Αλλά αφού θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε αρκετά καλά. Μετά την πρώτη μέρα βρισκόμασταν στην ένατη θέση, απόλυτη τέλεια. Τη δεύτερη ημέρα προσπαθήσαμε να πιέσουμε περισσότερα επειδή θα θέλαμε να έχουμε πιάσει έναν άλλο οδηγό και μια λίγο καλύτερη θέση. Δυστυχώς, στη δεύτερη ειδική της δεύτερης ημέρας πήγα λίγο σε ένα δέντρο και ως εκ τούτου ο κινητήριος άξονάς μας έσπασε και ως εκ τούτου δεν είχαμε τετρακίνηση και γι ‘αυτό καθυστέρησαμε.

“Είμαστε εδώ στη 10η θέση για ένα σημείο. Δεν είναι πάρα πολύ, αλλά είμαστε εδώ καιείμαι  πολύ, πολύ χαρούμενος. “

Ο Herczig θα αποτελέσει το επίκεντρο της προσοχής όταν η σεζόν του ERC 2019 θα ολοκληρώνεται στο Ράλι Ουγγαρίας από τις 8-10 Νοεμβρίου.