Θα αλλάζουν σχέδιο και χρώμα όσες φορές θέλουν στα κράνοι της F1

13

Ένας από τους παλαιότερους κανονισμούς που βρισκόταν σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια καταργείται από φέτος, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των αλλαγών που θα συμβούν στην Formula 1. Aυτό αφορά την υποχρέωση των οδηγών να έχουν μόνο έναν χρωματισμό στο κράνος τους καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, τον οποίο μπορούσαν να αλλάξουν για έναν και μόνο αγώνα ή αν κάποιος άλλαζε ομάδα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο λόγος που είχε επικρατήσει αυτός ο κανονισμός είναι για να μπορεί το κοινό και οι δημοσιογράφοι να γνωρίζουν τον οδηγό που βρίσκεται μέσα στο μονοθέσιο. Τώρα οι οδηγοί μπορούν να αλλάζουν αν το επιθυμούν το χρώμα και τα σχέδιο σε κάθε αγώνα.

Παράλληλα η Διεθνής Ομοπσονδία Αυτοκινήτου (FIA) για το 2020 αύξησε κατά 1 κιλό το ελάχιστο βάρος των μονοθεσίων που έφθασε στα 746 κιλά και αποφασίστηκε να γίνει και ένα δοκιμαστικό session μετά το Γκραν Πρι του Abu Dhabi όπου θα τεστάρουν τα ελαστικά των 18 ιντσών της Pirelli.

Επίσης ανακοινώθηκαν μερικές επιπλέον αλλαγές για το 2021 στο αεροδυναμικό πακέτο, τα συστήματα ασφαλείας για τις συγκρούσεις καθώς και μία μικρή διεύρυνση του χώρου για τους σπόνσορες στο επάνω μέρος του μονοθεσιου καθώς και στην πίσω αεροτομή.