Θα ανοίγει τις ειδικές ο Albert von Thurn und Taxis

14

Ο γερμανός Albert von Thurn und Taxis  καθώς βρίσκεται στην δέκατη θέση γενικής με το τέλος της πρώτης μέρας θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο στο δρόμο για το τελικό σκέλος του FIA European Rally Championship, με το BRR Baumschlager ŠKODA Fabia R5 στις ειδικές διαδρομές του Ράλι Ουγγαρίας.

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει επτά συνολικά ειδικές διαδρομές και οι υποψήφιοι για τον τίτλο οδηγών Chris Ingram της Toksport WRT και Alexey Lukyanuk  της ομάδα Junior Saintéloc θα ξεκινούν ένατος και δέκατος στο δρόμο αντίστοιχα, καθώς ο αγώνας του πρωταθλήματος κορυφώνεται μαζί και η αγωνία για όλους στο Nyíregyháza.

Με τις οδικές συνθήκες που αποδείχθηκαν πολύ δυσκολίες στην πρώτη ημέρα στην Ουγγαρία και με την πρόβλεψη βροχής για σήμερα Κυριακή, οι πρώτοι οδηγοί αναμένεται να είναι σε πλεονεκτικότερη θέση από τους πίσω.

Το αναφέραμε αρκετές φορές το ξαναλέμε ότι πρόκειται για ένα αμφίροπο αγώνα και οι καιρικές και οδικές συνθήκες είναι αυτές που θα κρίνουν στο τέλος το αποτέλεσμα του αγώνα. Τα δράματα στον συγκλονιστικό αγώνα είναι συνεχόμενα και ειδική  με ειδική έχουμε ανατροπές στην κορυφαία δεκάδα.

Οι ντόπιοι οδηγοί Pál Lovász και Norbert Herczig, οι οποίοι είχαν από τρεία καταστραμμένα ελαστικά σε έξι ειδικές την πρώτη μέρα  σήμερα, θα είναι μεταξύ των πρώτων οδηγών στο δρόμο.

Πίσω από τον Ingram και τον Lukyanuk είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος στην R5 Sean Johnston της ομάδας Junior Saintéloc με το Citroën C3.

Ο πρωτοπόρος στην ERC3 ο Τσέχος Erik Cais θα είναι 13 ος στο δρόμο, ενώ ο Ούγγρος φετινός πρωταθλητής Ferenc Vincze που ήταν ο πρωτοπόρος του αγώνα με το τέλος της ε.δ.2  θα ξεκινήσει από την 16η θέση μετά από τα προβλήματα υπερθέρμανσης που τον ανάγκασαν να αποχωρήση χθές από τον αγώνα προς το τέλος της μέρας.

Οι υποψήφιες για το Trophy γυναικών η Βουλγάρα Ekaterina Stratieva της Saintéloc JuniorTeam και η βρετανίδα Nabila Tejpar ξεκινήσουν μαζί, 25η  και 26η  στο δρόμο αντίστοιχα.

Είναι η ίδια ιστορία στη μάχη για τον τίτλο του Abarth Rally Cup, καθώς ο Andrea Nucita θα είναι 29 ος στο δρόμο και ο Dariusz Polónski 30 ος που ελπίζει να είναι έτοιμος και να ξεκινήσει τον αγώνα μετά από την αποχώρησει του στο τέλος της χθεσινής μέρας.