Θα ανοίγει τις ειδικές ο Alexey Lukyanuk

32

Ο Chris Ingram που αποτελεί το πρώτο φαβορί για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου οδηγών στην Ουγγαρία επέλεξε να ακολουθήσει τον συνδιεκδικητή του στην μάχη τίτλου τον περσινό πρωταθλητή Alexey Lukyanuk στις ειδικές διαδρομές της πρώτης μέρας.

Ο βρετανός οδηγός ήταν ο ταχύτερος στην πρωινή διαδικασία της κατατακτήριας ειδικής διαδρομής και είχε πρώτος το δικαίωμα επιλογής της θέσης εκκίνησης στο πρώτο σκέλος του τελευταίου αγώνα του FIA  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι.

Επέλεξε να τρέξει δεύτερος με τον Lukyanuk να κάνει την τολμηρή απόφαση να ξεκινήσει στο μπροστινό μέρος των ειδικών διαδρομών, αφού μίλησε κατηγορηματικά για τον Ingram ότι είναι ένα «κοτόπουλο» με το να μην επιλέξει να ξεκινά πρώτος.

01 INGRAM Chris (GBR), WHITTOCK Ross (GBR), TOKSPORT WRT, Skoda Fabia R5, action during the 2019 European Rally Championship Nyiregyhaza Rally in Hungary from november 8 to 10 – Photo Gregory Lenormand / DPPI

“Νομίζω ότι θα είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος αγώνας για να ανοίγω το δρόμο σε ένα ολοκαίνουργιο ράλι, δεν χρειάζεται να αναλάβω τον κίνδυνο”, δήλωσε ο Ingram. “Θα είναι εντάξει να ακολουθήσουμε τον Alexey και να ελέγξουμε τους χρόνους του στο τέλος των ειδικών”.

Ο Filip Mareš επέλεξε την τρίτη θέση, ο Norbert Herczig θα ξεκινά τέταρτος με τον πρόσφατα στεμμένο ουγγρικό πρωταθλητή Ferenc Vincze πέμπτο ακολουθούμενο από τον Sean Johnston που επέλεξε να ξεκινήσει έκτο στο ντεμπούτο του στην κατηγορία ERC1.

Μετά την τελετή επιλογής εκκίνησης, οι 15 κορυφαίοι οδηγοί της Προκριματικής ειδκής συμμετείχαν σε φωτοσύνθεση για την προώθηση της δράσης της FIA για την Οδική Ασφάλεια.

Το Ράλι Ουγγαρίας ξεκινά αργότερα σήμερα με την επίσημη τελετή της εκκίνησης στις 18:00 τοπική ώρα.