Θα ανοίγει τον δρόμο ο Norbert Herczig

60
04 Norbert HERCZIG, (HUN), Ramon FERENCZ, (HUN), Volkswagen Polo GTI R5, MOL Racing Team, action during the 2019 European Rally Championship ERC Liepaja rally, from may 24 to 26, at Liepaja, Lettonie - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Στην δεύτερη και τελική του μέρα περνά σήμερα το Rally Liepāja που αποτελεί τον 3ο από τους οκτώ αγώνες της φετινής χρονιάς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι που αποτελεί ιδιαίτερη αναφορά και για την Κύπρο.

Πρώτιστα καθώς το Ράλι Κύπρος περιλαμβάνεται για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα αλλά και το γεγονός ότι ένα καθαρά κυπριακό πλήρωμα αποτελούμενο από τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα και Αντώνη Χρυσοστόμου ακολουθούν για πρώτη φορά όλο το πρόγραμμα διεκδικόντας θέση στο ERC1 junior.

Ο Norbert Herczig από την Ουγγαρία με το τέλος της χθεσινής μέρας βρίσκεται στην 10η θέση γενικής και σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα σήμερα θα ξεκινά ως πρώτο αυτοκίνητο από τις 8 ειδικές διαδρομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Ως γνωστό τα δέκα κορυφαία πληρώματα της κατάταξης του αγώνα από την πρώτη μέρα ξεκινούν το πέρασμα τους από τις ειδικές αντίστροφα.

Ο χωμάτινος αγώνας υψηλής ταχύτητας της Λετονίας θα καλύψει σήμερα συνολικά 106,5χιλιόμετρα στις 8 ειδικές του διαδρομές.

Όπως προαναφέραμε η ομάδα της MOL Racing Team με τον Herczig θα ανοίγει τον δρόμο ενώ θα τον ακολουθά ο Σουηδός Mattias Adielsson που τρέχει για την κατηγορία ERC1 junior  ως επίσης και ο Αλέξανδρος Τσουλοφτάς που θα ξεκινά από την 3η θέση καθώς είναι στην 8η γενικής. Πίσω από τον Τσουλόφτα θα ξεκινά ο Τσέχος οδηγός Mareš, καθώς και ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία οδηγών Łukasz Habaj.

Εν τω μεταξύ, ο πρωτοπόρος του αγώνα ο 17χρόνος νεαρός Oliver Solberg θα ξεκινά από την 10η θέση στις ειδικές πίσω από τον περσινό πρωταθλητή τον Ρώσσον Alexey Lukyanuk.

Περισσότερα από την εξέλιξη του αγώνα αργότερα