Θα σκουπίζει τις ειδικές ο Σίμος Γαλαταριώτης

265

Ο συμπατριώτης μας Σίμος Γαλαταριώτης θα αποτελεί σήμερα το ρόλο της «σκούπας» στο Ράλι Ακρόπολις, 3ο γύρο του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Ράλι που συνεχίζεται με 6 ειδικές διαδρομές σις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Γαλαταριώτης με τον συνοδηγό του Αντώνη Ιωάννου στο τιμόνι του Skoda Fabia R5 που ελπίζουν να πετύχουν το πρώτο τους τερματισμό σε ένα αγώνα του ERC ξεκινώντας την καριέρα του το 1998 από το Ράλι Κύπρος.

Η σημερινή μέρα θα είναι αρκετά δύσκολη για τον Πρωταθλητή Κύπρου σκουπίζωντας το δρόμο για τα υπόλοιπα πληρώματα όπως δύσκολη θα είναι και για τα άλλα πληρώματα που ξεκινούν απί τις πρώτες θέσεις τοπέρασμα τους από τις ειδικές και αυτό φάνηκε πολύ ξεκάθαρα από το χθεσινό πέρασμα από την διαδρομή στη Θήβα των 30,53χλμ.

Οι πρώτες δέκα θέσεις από το πέρασμα των ειδικών αποφασίζονται αντιστρέφωντας τις θέσεις κατάταξεις με το τέλος της πρώτης μέρας της δεκάδας. Ετσι ο Σίμος Γαλαταριώτης που βρίσκεται στην 10η θέση γενικής θα ξεκινά πρώτος τις σημερινές 6 ειδικές τρείς επαναλαμβανόμενες. Δεύτερος θα περνά τις ειδικές ο Hubert Plasezk που τρέχει στην κατηγορία του ERC Junior κάτω τον 28 που είναι στην 9η θέση.

Οι Gregorz Grzyb, Norbert Herczig  και Yuriy Protasov όλοι με Skoda Fabia R5 θα ακολουθούν στην 3η, 4η και 5η θέση στο πέρασμα από τις διαδρομές. Το έργο του Yuriy Protasov θα είναι ακόμη πιο δύσκολο καθώς είναι το πρώτο του χωμάτινο ράλι από το 2015.

Οι συμπατριώτες μας Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Αντώνης Χρυσοστόμου θα διέρχονται στις ειδικές διαδρομές στην 6η θέση της σειράς καθώς βρίσκονται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης ακολουθούμενς αμέσως μετά από τον πολυπρωταθλητή Πορτογαλίας Bruno Magalhaes.

Οι κατόχοι των θέσεων στο βάθρο Juuso Nordgren και Eyvind Brynildsen θα ξεκινούν από την όγδοη και ένατη θέση με τον πρωτοπόρο του αγώνα Alexey Lukyanuk να θέλει να υπερασπιστεί το προβάδισμα του ξεκινώντας δέκατος το πέρασμα του από τις σημερινές ειδικές διαδρομές.

Ο Lukasz Habaj που είχε ατύχημα στο χθεσινό πέρασμα από την μεγάλη ειδική στην Θήβα και αποχώρησε από τον αγώνα θα κάνει χρήση του δικαιώματος του Rally 2 και θα επανέλθει στον αγώνα με την επιφύλαξη του αν θα πάρει έγκριση από τον τεχνικό έλεγχο το Ford Fiesta R5 του.

Αν ξεκινήσει θα περνά τις ειδικές πίσω από τον Ρώσσο πρωτοπόρο του αγώνα από την εντέκατη θέση.

Οι οδηγοί που τρέχουν για το ERC 2 θα ξεκινήσουν τον αγώνα 24 λεπτά μετά την αναχώρηση του Σίμου Γαλαταριώτη με τον πρωτοπόρο της κατηγορίας των Ουγγρο Tibor Erdi jr έχοντας προβάδισμα τεσσάρωνν λεπτών από τον δεύτερο στην κατηγορία τον Juan Carlos Alonso από την Αργεντινή. Στην Τρίτη θέση της κατηγορίας είναι ο Ρώσσος Sergei Remenik παρά την παρακέντιση ελαστικού που είχε στην εναρκτήρια ε.δ.1 που του στοίχησε 12.4 δευτερόλεπτα. Στην 4η θέση της κατηγορίας βρίσκεται ο Ιταλος Zelindo Melegari ακολουθούμενος από τους συμπατριώτες μας Πέτρο Παντελή και Κύπρο Χριστοδούλου που συμπληρώνουν την πεντάδα στην ERC 2.

Ο πρωτοπόρος στην κατηγορία ERC3 ο Ρώσσος καλιτέχνης οδηγός Artur Muradian θα ξεκινά από την 23η θέση στη σειρά με το Peugeot 208 R2. Να τονίσουμε ότι στην δεύτερη θέση της κατηγορίας αυτής με διαφορά +10.3 δευτερόλεπτα είναι ο Ελλαδίτης Χρυσόστομος Καρέλλης που ήταν ο ταχύτερος στην κατηγορία του στο χθεσινό πέρασμα από την διαδρομή μέσα από τον Ιππόδρο του Μαρκόπουλου που αγωνίστηκε πολύ σκληρά για να παραμείνει στην αγώνα με το πέρασμα του από την ολισθηρούς και αμμώδεις δρόμους στην Θήβα.

25 MURADIAN Arthur (rus), CHELEBAEV Pavel (rus), Peugeot 208 R2, action during the European Rally Championship 2018 – Acropolis Rally Of Grece, June 1 to 3 at Lamia – Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

Τρίτος στην κατηγορία αυτή είναι ο Amittrajit Ghosh που οδηγεί στο ERC για πρώτη φορά το Ford Fiesta R2 καθώς βρίσκονται και στο στάδιο εκμάθησης στο πώς να προετοιμαστούν καλύτερα στο χειρισμό του.  Η Emma Falcon που τρέχει για το ERC Ladies Trophy θα αποτελεί το τελευταίο αυτοκίνητο που είναι δηλωμένο για τους βαθμούς στο ERC και θα ξεκινά τις ειδικές 56 λεπτά μετά από τον Σίμο Γαλαταριώτη. Η Falcon στην Τρίτη της συμμετοχή σε χωμάτινο αγώνα στην καριέρα ης βρίσκεται και στην 4η θέση της κατηγορίας  ERC3 με διαφορά +59.7s από τον Amittrajit Ghosh.

Η πρώτη σημερινή ειδική διαδρομή θα ξεκινήσει στις 10.48 τοπική ώρα καθώς τα διαγωνιζόμενα πληρώματα θα κατευθύνονται προν της διαδρομή ΕΚΟ Νέα Άμφισσα που βρίσκεται νοτιοδυτική της Λαμίας της πόλης που φιλοξενεί για μια ακόμη χρονιά το κλασσικό και σκληροτράχηλο Ράλι Ακρόπολις.