Θα τρέξει στο Rally Vosges Grande Est ο Sebastien Loeb

58

Διαφορετικό είναι το πρόγραμμα αγώνων για τους οδηγούς της Hyundai Motorsport καθώς ο Sebastien Loeb θα τρέξει σε αγώνα στην Γαλλία ενώ οι άλλοι τρείς συναδέλφοι του στην ομάδα προετοιμάζονται για τον 8ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην Ιταλία για το Rally Sardegna.

Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι είναι ενθουσιασμένος που θα συναγωνιστεί εκ νέου στους αλσατικούς δρόμους στους οποίους μεγάλωσε, ενώ οι Thierry Neuville, Dani Sordo και Andreas Mikkelsen θα αντιμετωπίζουν τις δύσκολες διαδρομές στο Alghero στο ιταλικό νησί της Σαρδηνίας.

Ενώ το πρόγραμμα WRC του Loeb για το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, θα αντιμετωπίσει το γαλλικό εθνικό αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο και το Rally di Alba στην Ιταλία στα τέλη Ιουλίου.Θα οδηγεί και στους δυό αγώνες ένα εργοστασιακό i20 World Rally Car.

Ο Loeb δήλωσε: “Είναι μεγάλη χαρά να επιστρέψω στο γαλλικό πρωτάθλημα ράλι και να μπορώ να οδηγήσω στην περιοχή μου όπου ξεκίνησαν όλα. Είμαι πραγματικά ανυπόμονως για αυτό και πρέπει να βρούμε τις ειδικές εκθέσεις όπως το Pays dOrmont.

«Θα κερδίσουμε εμπειρία με την ομάδα και τα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο και θα ευχαριστήσουμε τους οπαδούς».

Ο Loeb απολάμβανε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του WRC στην περιοχή της Αλσατίας, κερδίζοντας αξέχαστα τον παγκόσμιο τίτλο του 2010 και γιορτάζοντας με τους φίλους και την οικογένειά του στην πατρίδα του Haguenau.

Ο διευθυντής της Hyundai Motorsport Andrea Adamo δήλωσε ότι οι εθνικές εξορμήσεις του Loeb ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος για τη διάδοση της λέξης για τον κορεάτη κατασκευαστή.

Είπε: “Ο Loeb στο Vosges θα είναι μια μεγάλη εικόνα για τη Hyundai France, η οποία έχει ήδη κάνει πολλή ενεργοποίηση από αυτό το πρόγραμμα. Θα έχουμε πολλούς συνοδηγούς στο shakedown και φέρνουμε πολλούς επισκέπτες στο ράλι “.

Ο Loeb έχει προγραμματιστεί να τρέξει έξι γύρους του WRC με την Hyundai αυτή τη σεζόν. Το Rally de Portugal της Vodafone νωρίτερα αυτό το μήνα ήταν ο πέμπτος αγώνας του.