Θεαματική πρόοδο παρουσιάζει ο Takamoto Katsuta

17

Με τα καλύτερα λόγια μιλά για τον νεαρό Ιάπωνα οδηγό Takamoto Katsuta  ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing, Tommi Makinen λέγοντας χαρακτηριστικά «Θα μπορούσε να αμβισβητήσει μια πλήρη χρονιά στο WRC 2020»

O πρώην τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγών με την ομάδα της Mitsubishi, ο φινλανδός Mäkinen επαίνεσε την πρόοδο του Katsuta σε ένα αυτοκίνητο WRC Yaris το τελευταίο Σαββατοκύριακο στο RallyRACC Catalunya – Rally de España και είπε ότι το πρόγραμμα για το 2020 του νεαρού είναι ακόμα υπό συζήτηση.

“Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη”, είπε. “Τώρα θα το συζητήσουμε. Δεν υπάρχει τελική απόφαση από την Ιαπωνία ακόμα. Ίσως να κάνει όλα τα ευρωπαϊκά γεγονότα μαζί με την Ιαπωνία και ακόμη και να σκεφτούμε ολόκληρο το πρωτάθλημα.”

Ο Katsuta έκανε το ντεμπούτο του στο World Rally Car σε Yaris στο ADAC Rallye Deutschland τον Αύγουστο, αλλά ο αγώνας στην Ισπανία ήταν η πρώτη φορά που οδήγησε το αυτοκίνητο σε χώμα. Μέχρι το τέλος της πρώτης μέρας σε χωματόδρομους τη Παρασκευή, ο Katsuta και ο βρετανός συνοδηγός του Dan Barritt ήταν μέσα στην κορυφαία δεκάδα.

Δυστυχώς, ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων τον απέκλεισε από το αγώνα όντας ένατος στην πρώτη ασφάλτινη διαδρομή το πρωί. Ο Mäkinen δήλωσε: “Αυτό ήταν ένα περίεργο πρόβλημα. Ήταν ένα συντηρημένο, ολοκαίνουργιο μέρος που προσαρμόσαμε και εξερράγη. Νομίζουμε ότι πρόκειται για μια ουσιαστική ερώτηση στο κιβώτιο ταχυτήτων». “Αυτό κατέστρεψε την ημέρα του. Το απόγευμα ήταν δύσκολο γι ‘αυτόν, επειδή έπρεπε να πάρει το κιβώτιο ταχυτήτων μεγάλης αναλογίας που ήταν πιο κατάλληλο για το χώμα. Αλλά είμαι ικανοποιημένος με την πρόοδό του. Ήταν σαφώς ταχύτερος από ό, τι στη Γερμανία και έκανε κάποιες καλές στιγμές στο χώμα».

“Πρέπει τώρα να βελτιώσει τις σημειώσεις του. Μπορούμε να δούμε από τα δεδομένα σε ορισμένα σημεία ότι φρενάρει δύο φορές αλλά βασικά, κάνει πραγματικά καλά ».

Ο Katsuta θα επανέλθει σε δράση σε ένα Yaris στο ράλι Aichi της επόμενης εβδομάδας (8-10 Νοεμβρίου), όπου θα αντιμετωπίσει τον αγώνα που διαμορφώνει την τελική πρόβα της Ιαπωνίας πριν από την πλήρη επιστροφή της στην επόμενη σεζόν του WRC.