Θέλει διάκριση η ομάδα LMP1 ByKOLLES στο Le Mans

Cup, όπου θα συμμετάσχουν 42 αγωνιστικά της LMP3 που εφοδιάζονται με κινητήρια σύνολα από τη Nissan.

21

Πανέτοιμη για τις 24 ώρες του Le Mans δηλώνει η ομάδα LMP1 ByKOLLES των Tom Dillman, Dominik Kraihamer και Oliver Webb που θα συμμετέχουν στο διεθνούς φήμης αγώνα αντοχής με τον τριών λίτρων turbo V6 VRX30A evo κινητήρα της Nissan και θέλουν διάκριση.

Το τρίο μπαίνει στο Le Mans, έχοντας τερματίσει τέταρτο στο Spa-Francorchamps τον περασμένο μήνα, στον εναρκτήριο γύρο της Super Season του FIA World Endurance Championship 2018/19.

Η δράση στο Le Mans ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη με δοκιμές και προκριματικά. Οι τελικοί προκριματικοί γύροι είναι προγραμματισμένοι για το βράδυ της Πέμπτης, με τον 24ωρο αγώνα να αρχίζει στις 4 μετά μεσημβρίας ώρα Κύπρου το Σάββατο.

Εκτός από τον κύριο αγώνα, θα υπάρξει και ένας αγώνας 55 λεπτών για το Michelin Le Mans Cup, όπου θα συμμετάσχουν 42 αγωνιστικά της LMP3 που εφοδιάζονται με κινητήρια σύνολα από τη Nissan. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κινητήρας VK50 της Nissan κινεί κάθε αγωνιστικό της κατηγορίας LMP3.

Οι δύο αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 6:30 μμ. την Πέμπτη 14 Ιουνίου και για τις 12:30 μμ. το Σάββατο 16 Ιουνίου ώρα Κύπρου, αντίστοιχα. Ο οδηγός της Nissan Ricardo Sanchez θα αγωνιστεί και αυτός στο Michelin Le Mans Cup. Με νωπή την τέταρτη θέση στο Βρετανικό GT του Silverstone, ο Sanchez θα οδηγήσει και πάλι για λογαριασμό της SPV Racing, αυτή τη φορά μαζί με τον Ισπανό Alvaro Fontes.