Θετικός ο Loeb από το ντεμπούτο του με την Hyundai

69

O Sebastien Loeb είναι αισιόδοξος μετά το ντεμπούτο του στο Rally Monte – Carlo με την Hyundai Motorsport, παρά το γεγονός ότι έχασε τη θέση στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Loeb, ο άνθρωπος που κατέχει το ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού με εννέα πρωταθλήματα και επτά νίκες στο Monte, έφερε το i20 WRC στην τέταρτη θέση στον πρώτο του αγώνα με την ομάδα.

Παρά του ότι είχε μόνο μία ημέρα δοκιμών, ο Loeb κέρδισε δύο νίκες σε ειδικές και ήταν σταθερά στο κυνήγι του βάθρου, τελειώνοντας 13,0 sec πίσω από την πρώτη τριάδα.

“Για να αγωνιστούμε για το βάθρο στο πρώτο μας αγώνα με την Hyundai μας δίνει όλα τα κίνητρα που χρειαζόμαστε για το επόμενο ράλι. Είναι ένας θετικός τρόπος για να ξεκινά μια νέα σχέση “, δήλωσε ο Loeb.

“Ήταν πολύ περίπλοκο να ξεκινήσουμε σε δύσκολες συνθήκες με ένα καινούργιο αυτοκίνητο και πολύ χαμηλή εμπειρία στους δρόμους, αλλά κάναμε κάποιες καλές ειδικές, μερικές λιγότερα καλές ειδικές, καλές επιλογές ελαστικών, κακές επιλογές ελαστικών. Κάναμε λίγο από όλα.”

“Δεν ήμουν στο ρυθμό να πολεμήσω μπροστά. Ήμουν ικανός να αγωνιστώ με τον JariMatti για την τέταρτη θέση, την οποία καταφέραμε να κρατήσουμε μέχρι το τέλος, αλλά ήταν μια συναρπαστική μάχη μαζί του “

Ο Loeb αρνήθηκε ότι ήταν δυσαρεστημένος που έχασε ένα άλλο podium στο Monte, αλλά αναγνώρισε ότι θα ψάχνει τρόπους για να βελτιώσει το ρυθμό του.

“Δεν είμαι απογοητευμένος που δεν βγήκα στο βάθρο, αλλά δεν είμαι πραγματικά ικανοποιημένος με το ρυθμό μου την Κυριακή”, εξήγησε.

“Ήταν άσφαλτος, πίεζα, αλλά δεν ήμουν σε θέση να κάνω καλούς χρόνους. Πρέπει λοιπόν να ελέγξουμε και να αναλύσουμε και να καταλάβουμε γιατί δεν ήμουν πιο γρήγορος από αυτό. Ο ρυθμός μου στο αυτοκίνητο ήταν όπως έκανα.”

Ο Loeb θα επιστρέψει στο i20 στον επόμενο γύρο στη Σουηδία (14 – 17 Φεβρουαρίου) και θα έχει μία μέρα πριν από τον αγώνα.

“Η Σουηδία είναι ένας αγώνας που μου αρέσει, αλλά δεν είμαι εδώ από το 2013, οπότε θα πρέπει να μάθω πάλι πώς λειτουργεί”, είπε.