Θριαμβευτής στο Ακρόπολις ο Bruno Magalhães

128

Ο Πορτογάλλος Bruno Magalhães έχοντας ως συνοδηγό του τον αδελφό του Hugo Magalhaes στο Skoda Fabia R5 που υποστηρίζεται από την SEAJETS, ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του Ράλι Ακρόπολις που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Λαμία.

Ο Magalhães ξεκίνησε την σημερινή τελευταία μέρα με διαφορά που πλησίαζε το ένα λεπτό, επέλεξε σήμερα την επιφυλακτική οδήγηση μέσα από τις τέσσερεις ειδικές, φροντίζοντας να αποφύγει τα τρυπήματα που είχαν πλήξει πολλούς από τους αντιπάλους του, και σφράγισε  τη νίκη του με διαφορά μόνο 29,1s.

«Μερικές φορές στη ζωή μας, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Για να κερδίσεις έναν αγώνα όπως το Ακρόπολη, και να περάσει το όνομά μου στο άλμπουμ των νικητών είναι απολύτως υπέροχο συναίσθημα”, ανέφερε ο Magalhães στο ERC Radio στη γραμμή τερματισμού.

“Χάρη στους χορηγούς μου, θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη σε αυτούς. Πιστεύουν σε μένα εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μεγάλη χαρά να κερδίσω στη χώρα του SEAJETS και θέλω να την αφιερώσω σε αυτούς. Σας ευχαριστώ για την ομάδα μου.”

Ο Norbert Herczig της MOL Racing Team και ο οδηγός Hubert Ptaszek της TRT Krezus εξασφάλισαν το πρώτο τους στοίχημα στη δεύτερη και 3η θέση αντίστοιχα, με τον πρωταθλητή Herczig να κερδίζει τον βετεράνω Magalhães σε τρείς από τις τέσσερις τελευταίες ειδικές.

“Ήταν απίστευτο για εμάς. Δεν μπορώ να βρω τις λέξεις. Πριν από το ράλι δεν πίστευα ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτή τη θέση “, δήλωσε ο Herczig.

Ο Eyvind Brynildsen της Autotek Motorsport που έφτιαξε το Ford Fiesta R5 πίεσε ασφυκτικά για να πιάσει τον Ptaszek αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός βάθρου.

Ο πρωτοπόρος του κυπριακού πρωταθλήματος, ο Σίμος Γαλαταριώτης, ολοκλήρωσε τον αγώνα στην εξαιρετική Πέμπτη θέση και ήδη έχει τα βλέμματά του σε επανάληψη στον επόμενο γύρο του ERC, το οποίο  θα είναι στο σπίτι του, το Ράλι Κύπρου που θα γίνει 15-17 Ιουνίου.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Δεν είχαμε τόσο μεγάλες προσδοκίες, αλλά όλα πήγαν καλά. Η στρατηγική των ελαστικών λειτούργησε, πήραμε με προσοχή πολλά μέρη, έτσι λειτούργησε στο τέλος. Αναμένουμε καλύτερο αποτέλεσμα στην Κύπρο με βεβαιότητα.”

Ο Grzegorz Grzyb έφερε το Rufa Sport ŠKODA Fabia R5 στην έκτη θέση, μπροστά από τον Jourdan Serderidis στην έβδομη θέση και τον Orhan Avcioğlu στην όγδοη θέση

Στην ένατη θέση, ο Paulo Nobre ήταν ενθουσιασμένος που σκόραρε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα ERC, οδηγώντας για τη δική του ομάδα Palmeirinha Rally, μπροστά από τον νικητή της κατηγορίας ERC2 Tibor Érdi Jr, ο οποίος συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Ο Alexey Lukyanuk επέστρεψε στην αγωνιστική δράση σήμερα μετά την αποχώρηση του τις προηγούμενες μέρες για να σημειώσει τους μέγιστους βαθμούς σήμερα καθώς ήταν, πάνω από ένα λεπτό ταχύτερος από τον κοντινότερο αντίπαλο του Juuso Nordgren στις σημερινές τέσσερεις ειδικές διαδρομές.

Δεύτερος στην κατηγορία ERC2 o Sergei Remennik με τον Ιταλό Melegari να συμπληρώνει την χαμηλότερη θέση στο βάθρο της κατηγορίας. Οι Πέτρος Παντελή / Κύπρος Χριστοδούλου τερμάτισαν στην 4η θέση της κατηγορίας των αυτοκινήτων παραγωγής.

Την δικήνητη κατηγορία κέρδισε ο Ινδός A. Chosh με το Ford Fiesta R2 με την Ισπανίδα Emma Falcon με το Citroen DS3 R3T να πλασάρεται στην δεύτερη θέση της κατηγορίας και τον Ρώσσο καλιτέχνη Artur Muratian να συμπληρώνει το βάθρο.

Ο επόμενος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα γίνει σε 15 μέρες στην Κύπρο από τις 15-17 Ιουνίου