Θριάμβευσε στην Λάρνακα ο Τσουλόφτας

331

Απόλυτος κυρίαρχος του Ράλι Φοινικούδων Λάρνακας 2020 ήταν ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας που με σχετική ευκολία κέρδισε τον δεύτερο γύρο του παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι νικητές της πρεμιέρας Σίμος Γαλαταριώτης με τον Αντώνη Ιωάννου ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Χρίστος Δημοσθένους με τον Κώστα Παύλου σε ένα Mitsubishi Lancer Evo 9.

Μετά από σκληρές μάχες την δικήνητη κατηγορία κέρδισαν οι Ζαχαρίας Μανώλη με τον Κώστα Ευριπίδου με το Honda Civic EP3 με τον Κωσταντίνο Τελεβάντο να τερματίζει δεύτερος στην κατηγορία και τον Χρύσο Παντελή στην Τρίτη θέση.

Να τονίσουμε ότι ο Χρύσος Παντελή ήταν επικεφαλής στην δικήνητη κατηγορία αλλά στην ε.δ. 6 πρώτο πέρασμα από τον Αναλυόντα είχε ένα λάστιχο που στου στοίχησε αρκετό χρόνο και καθώς οι διαφορές ήταν μικρές υποχώρησε στην 3η θέση της κατηγορίας.

Στην τέταρτη θέση γενικής πλασαρίστηκαν οι Παναγιώτης Γιάγκου με τον Παναγιώτη Κυριάκου στον Hyundai i20 R5.

Ο Λεμεσιανός νεαρός οδηγός θριάμβευσε στην Λάρνακα με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία σε ένα VW Polo GTi R5 έθεσαν τον ρυθμό του αγώνα από την αρχή κέρδιζαν την μια μετά την άλλη τις ειδικές διαδρομές και στο τέλος όλες  οκτώ στο σύνολο που έγιναν. Το δεύτερο πέρασμα από τον Αναλυόντα διακόπηκε προσωρινά μετά από έξοδο που είχε ο Σοφής Ρούσος αλλά συνεχίστηκε μετά με τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα μέχρι να ανοίξει ο δρόμος να λαμβάνουν εικονικό χρόνο.

Τερματισμός και για τους Χριστόδουλο Χριστοδούλου και Γιάννο Καλλή που κέρδισαν και την κατηγορία RC S 1

Τον διήμερο αγώνα της Λάρνακας διοργάνωσε το Σωματείο Αυτοκινήτου Λάρνακας και συγκέντρωσε το ενδιαφέρων αρκετών συμμετοχών. Ήταν ο αγώνας που σηματοδότησε την επανέναρξη των αγώνων ράλι μετά από την διακοπή του πρωταθλήματος λόγο της πανδημίας με το κορωνοϊό και έγινε κάτω από το υγειονομικό πρωτόκολλο που συμφωνήθηκε για την επανέναρξη των αγώνων.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε χθές Σάββατο στις 3 το απόγευμα από το χώρο του ΓΣΖ και τα διαγωνιζόμενα πληρώματα είχαν να καλύψουν οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επεναλαμβανόμενες.) Το Σαββάτο έγιναν οι ειδικές στο Πετροφάνι και Καλό Χωριό ενώ σήμερα είχαμε τις ειδικές στην Καλαβασό και τον Αναλυόντα.

Ο τερματισμός του αγώνα και η τελετή της απονομής των επάθλων έγινε στην Πλατεία Ευρώπης στην παραλία των Φοινικούδων.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος ράλι θα γίνει 12-13 Σεπτεμβρίου με τον 3ο γύρο που θα είναι το Ράλι Τίγρης και θα διοργανωθεί από το Σωματείο της Λεμεσού.

Περισσότερα για τον αγώνα και αναλυτικά αποτελέσματα σε μεταγενέστερο στάδιο

Χρυσόστομος Κυλίλης