Θριαμβευτής ο Μιχάλης Σοφοκλέους στην ανάβαση Κακοπετριάς

110

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα αναβάσεων ο Μιχάλης Σοφοκλέους καθώς επικράτησε στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στην Κακοπετριά.

Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού έζησαν μοναδικές στιγμές, πλούσιο θέαμα και ανταγωνισμό στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Στέγης όπου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας της χρονιά του πρωταθλήματος αναβάσεων που διοργανώθηκε από τον  Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου.

Συνολικά 21 πληρώματα είχαν δηλώσει συμμετοχή από τα οποία έλαβαν τελικά μέρος τα 18.

Οι διοργανωτές του αγώνα επέλεξαν μια πολύ προσεγμένη διαδρομή που επέτρεπε στα «θηρία» να δείξουν τις πραγματικές τους ικανότητες και την δύναμη τους.

Από τη δοκιμαστική διαδρομή ο Μιχάλης Σοφοκλέους με το Mitsubishi Lancer Evo 3 της RCE 2 έδειξε τις προθέσεις τους καθώς σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 02:00.253 χρόνος αρκετά πιο γρήγορος από όλους τους άλλους διαγωνιζομένους.

Συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο πρώτο και μοναδικό του πέρασμα που μετά από μια αλάνθαστη διαδρομή με το «τέρας» πέτυχε το εκπληκτικό 1:56.586 χρόνος που ήταν αρκετός να του χαρίσει τη νίκη.

Το άλλο πλήρωμα που σημείωσε χρόνο κάτω από τα δυό λεπτά ήταν ο Κυριάκος Ιωαννίδης PEPSI που είχε για συνοδηγό τον υιό του Γιάννο τον PEPSI Junior που σταμάτησαν τα χρονόμετρα στο 1:59.768 με το Mitsubishi Lancer Evo 9.

Οι θέσεις του βάθρου κλείδωσαν από την πρώτη κιόλας χρονομετρημένη διαδρομή με τον Αντώνη Χρίστου να γράφει το 02:03.052 με το Mitsubishi Colt Evo.

Εντυπωσιακό πέρασμα στην δεύτερη του προσπάθεια πραγματοποίησε ο Νικόλας Ευγενιού με το Subaru Impreza που βελτίωσε τον χρόνο του στο 02:04.331 για να κατακτήσει την 4η θέση γενικής.

Την δικήνητη κατηγορία κέρδισε ο Αβράμης Αβραάμ με το Nissan Pulsar που σημείωσε χρόνο 02:05.340 στην δεύτερη του προσπάθεια.

Στην έκτη θέση γενικής πλασαρίστηκε ο Γιάννος Χριστοφή με το Subaru Impreza ακολουθούμενος από τους Γιώργο Ορφανού με GSO με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία με Porsche 911 Carerra που πέραν την 7η θέση γενικής κέρδισαν και την κατηγορία RCS2.

Οι Μηνάς Μηνά με Mazda MX5, Νίκος Σπύρου με Honda Civic και οι Ηλίας και Στέφανος Αυγουστή με το VW Golf 2 συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα του αγώνα.

Ο Γιάννος Καπετάνιος αντιμετώπισε προβλήματα με το αυτοκίνητο του στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή που δεν την ολοκλήρωσε και δεν μπόρεσε να επιδιορθώση το αυτοκίνητο και έτσι δεν έτρεξε στην συνέχεια.

Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είναι:

Το πρωτάθλημα αναβάσεων θα συνεχιστεί στις 19 Μαϊου με τον δεύτερο αγώνα που θα διοργανώσει το Σωματείο Αυτοκινήτου Αμμοχώστου

Το φωτογραφικό υλικό μας παραχωρήθηκε από τη Focus Photography Team.