Θριαμβευτής στη Τσεχία ο Jan Kopecký

Ο Ούγγρος Tibor Érdi Jr κατάφερε να κερδίσει ένα δεύτερο διαδοχικό τίτλο πρωταθλήματος στην κατηγορία ERC2

58

Ο Jan Kopecký ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στην πατρίδα του κέρδισε στο νήμα τον Alexey Lukyanuk με τον Dani Sordo να συμπληρώνει το βάθρο.

Με τη νίκη του αυτή στο Barum Czech Rally Zlín που ήταν η έβδομη στην καριέρα του και η 4η συνεχόμενη ο οδηγός της SKODA Motorsport έδειξε ότι είναι ένας οδηγός μεγάλης εμβέλειας στις ασφάλτινες επιφάνειες. Αν και οι συνθήκες λόγο της βροχής ήταν αρκετά δύσκολες σήμερα έδωσε μια συναρπαστική αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο του τίτλου οδηγών του ERC Alexey Lukyanuk  και έδειξε την μεγάλη του κλάση.

Ξεκίνησε να πιέξει από το πρωί και από τα 16.8 δευτερόλεπτα διαφορά με την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους μείωσε στα 2.4 δευτερόλεπτα  την διαφορά. Με το ξεκίνημα του απογευματινού περάσματος πέρασε στην πρωτοπορία εκ νέου και στη τελευταία ειδική, ο  οδηγός της SKODA Motorsport είχε ένα μικρό προβάδισμα 5,8 σε σχέση με τον Lukyanuk. Μπορεί να είχε σε αρκετά σημεία στάσιμα νερά στην SS15 αυτό δεν τον πτόησε καθόλου τα έδωσε όλα για όλα σε μια τεταμένη αναμέτρηση.

Ο Τσέχος άσος κράτησε το νεύρο του, κέρδισε τον Λουκυάνουκ με 1,7 στην SS15  για να εξασφαλίσει τελικά τη νίκη με 7,5 δευτερόλεπτα.

Άλλη μια μάχη για την τελική θέση στο βάθρο κρίθηκε στο νήμα ο Dani Sordo κέρδισε με μόλις 0.3 διαφορά τον Miroslav Jakes που τερμάτισε στην 4η θέση.

Ο Jakes κέρδισε τελικά την SS15, και ο χρόνος του ήταν αρκετός για να τοποθετηθεί μπροστά από το νικητής της κατηγορίας FIA ERC Junior, κάτω από τον 28 Nikolay Gryazin. Αυτό δεν στεναχώρισε καθόλου τον Gryazin ήταν αδιάφορος από την απώλεια της θέσης την τελευταία στιγμή

Η δεύτερη θέση στο ERC Junior U28 φαινόταν να είχε φτάσει στο δρόμο του  Filip Mares, αλλά μια τελική συντριβή σταμάτησε τις ελπίδες του την τελευταία στιγμή. Αυτή κατέληξε στον Fabian Kreim, ο οποίος πετούσε στο απογευματινό σκέλο με έξυπνη στρατηγική ελαστικών από την ομάδα BRR Baumschlanger στο ŠKODA AUTO Deutschland.

Ο Chris Ingram τερμάτισε τρίτος στο ERC Junior U28 μετά την αποχώρησή του Mares με τον Jaromír Tarabus να πλασάρεται στην έβδομη θέση συνολικά.

Ο Bruno Magalhães αγωνίστηκε με την συντηρητική επιλογή των ελαστικών του εξασφαλίζοντας μόνο δύο βαθμούς στην πάλη του πρωταθλήματος εναντίον του Lukyanuk στην ένατη θέση. Το ταλέντο της PEUGEOT Rally Academy Laurent Pellier τερμάτισε τέταρτον στο ERC Junior U28 και πήρε επίσης το τελικό βαθμό του ERC, λαμβάνοντας την δέκατη θέση γενικής.

Οι  βαθμοί της δεύτερης θέσης του Lukyanuk σε σύγκριση με τους δυό βαθμούς του Magalhães έχουν διευρύνει το χάσμα μεταξύ τους σε 35 βαθμούς. Ο Lukyanuk ανέβηκε  τώρα στους 148 σε σύγκριση με τον Magalhães στους 113. Παρά τη συντριβή του το πρωί σήμερα, ο Norbert Hercizg παραμένει τρίτος στο πρωτάθλημα σε 62 βαθμούς, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ERC Junior U28 Fabian Kreim τώρα να πλησιάζει με 54 βαθμούς.

Ο ούγγρος ήρωας Tibor Érdi Jr κατάφερε να κερδίσει ένα δεύτερο διαδοχικό τίτλο πρωταθλήματος στην κατηγορία ERC2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τη νίκη του στο Barum Czech Rally Zlín στην κατηγορία.

Αν και είχε μια έξοδο το απόγευμα του Σαββάτου, ο Érdi έφτασε στη γραμμή τερματισμού του SS15 χωρίς προβλήματα, σημειώνοντας την τέταρτη νίκη του φέτος στην ERC2 και με αυτήν και τον τίτλο πρωταθλήματος.

Η σεζόν του ξεκίνησε με δραματικό τρόπο, καθώς αποχώρησε από την πρώτη κιόλας ειδική στον εναρκτήριο αγώνα στο Azores Airlines Rallye κέρδισε το Rally Islas Canarias, το Ράλι Ακρόπολις και το ασφάλτινο ράλι στην Ιταλία.

Αν και υπάρχουν ακόμα δύο αγώνες για την ολοκλήρωση της χρονιάς στην Πολωνία και Λετονία μετρούν για σκοπούς τίτλου μόνο τα τέσσερα καλύτερα αποτελέσματα στο ERC2. Ο Érdi είναι ο μοναδικός οδηγός που πέτυχε 4 νίκες τώρα και μαθηματικά είναι  ο πρωταθλητής για έναν δεύτερο τίτλο στην ERC2, με την επιφύλαξη της επίσημης επιβεβαίωσης.