Τιτανομαχίες στην JWRC με μικρό προβάδισμα για Kristensson

29

Μετά από μια μεγάλη μάχη στην εναρκτήρια μέρα του Ράλι Κορσικής ο Tom Kristensson κατέχει ένα λεπτό προβάδισμα στην κατηγορία Junior WRC.

Ο Σουηδός οδηγός ο οποίος ηγείται του πρωταθλήματος μετά από μια νίκη στο σπίτι του στην Σουηδία, κερδίζει τον Julius Tannert κατά 0,9 δευτερόλεπτα μετά από μια τεράστια μάχη στα δύσκολα ορεινά δρομάκια στο νότιο τμήμα του νησιού της Μεσογείου την Κορσική.

Ο Jan Solans άνοιξε ένα εντυπωσιακό πλεονέκτημα έξι δευτερολέπτων στην εναρκτήρια ειδική, αλλά μια παρακέντηση στην επόμενη του κόστισε απώλεια χρόνου πάνω από δύο λεπτά. Παρέδωσε στον Kristensson ένα προβάδισμα που δεν έχασε ποτέ στη συνέχεια στο Ford Fiesta R2 του.

Οι νίκες δύο ειδικών άνοιξαν το πλεονέκτημά του σε σχέση με τον Tannert σε σχεδόν 13 δευτερόλεπτα, αλλά ο Γερμανός πολέμησε το απόγευμα και μείωσε ελαφρώς την διαφορά με το Kristensson και αφήνει τη μονομαχία ισορροπημένη στη κόψη του μαχαιριού μπροστά από το μακρύτερο σκέλος του αγώνα σήμερα Σάββατο.

“Αυτό το ράλι είναι απίστευτο. Η ένταση και ο ρυθμός είναι κάτι που δεν έχω βιώσει ποτέ πριν. Κρατάμε το αυτοκίνητο στο δρόμο. Όπως έχουμε ήδη δει σήμερα, τα λάθη μπορεί να είναι δαπανηρά εδώ και αν δεν είσε στο δρόμο, έχεις τη μηδενική πιθανότητα να κερδίσετε ή να σημειώσεις βαθμούς » , είπε.

Ο Tannert είναι 17,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Dennis Rådström, με τον Solans να ανακτά στο τέλος της μέρας την τέταρτη θέση.  Ο Ισπανός κέρδισε τέσσερις από τις έξι ειδικές ταχύτητας, αλλά απέχει σχεδόν δύο λεπτά από τον Kristensson μετά την παρακέντηση του. Ο Tom Williams και ο Roland Poom ολοκληρώνουν τις πρώτες έξι θέσεις.

Ο Sean Johnston αποσύρθηκε μετά από μια τεράστια συντριβή στην SS2, όπου το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε ένα βράχο, πριν αναποδογυρίσει στο δρόμο. Ο Martins Sesks από τη Λετονία αποχώρησε στην επόμενη ειδική μετά από μια παρόμοια βαριά συντριβή.