Το δημοφιλές και καλοπουλημένο Α4 εγίνε 25 χρονών

13

Το να υπάρχει ένα μοντέλο στη γκάμα μιας αυτοκινητοβιομηχανίας για πολλά πολλά χρόνια αυτό δείχνει ότι πρόκειται για επιτυχημένο μοντέλος. Πλέων τα μοντέλα SUVs αποτελούν τον κανόνα στην γκάμα των εταιρειών αλλά το δικό τους μερίδιο αγοράς κατέχουν και τα Sedans μοντέλα.

Ένα από αυτά τα μοντέλα που έχει και γενέθλια καθώς συμπλήρωσε τα 25 χρόνια στην αγορά είναι το Audi A4  που είδε το δρόμο της εξόδου από τη γραμμή παραγωγής οχημάτων της γερμανικής εταιρείας που βρίσκεται στο Ingolstadt.

Έκτοτε, η μάρκα των τεμνόμενων κύκλων έχει παράγει περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια αντίτυπα του μοντέλου – κάτι που αυτομάτως καθιστά το A4 ως το πλέον δημοφιλές και καλοπουλημένο μοντέλο της γκάμας Audi.

Ένα τέταρτο του αιώνα μετά τη γέννησή του, η ζήτηση παραμένει αμείωτη για το Audi A4, όντας πλέον στην πέμπτη κατά σειρά γενιά του. Με 344.586 μονάδες που πωλήθηκαν το 2018, το A4 κατάφερε να αποσπάσει μερίδιο επί του συνόλου των παγκόσμιων ταξινομήσεων της μάρκας στην αγορά της Γερμανίας που προσεγγίζει το 20% – δηλαδή, σχεδόν 1 στα 5 νέα Audi που πωλούνται στη χώρα ανήκει στην οικογένεια Α4.

Από το ντεμπούτο της τέταρτης γενιάς A4 το 2007, τα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων της Audi στη Γερμανία σε Ingolstadt και Neckarsulm «μοιράζονται» την παραγωγή του μοντέλου. Αξίζει να σημειωθεί πως η Audi κατασκευάζει το Α4 και στην Ασία, για τις τοπικές αγορές. στο Changchun της Κίνας και στο Aurangabad της Ινδίας