Το Rolls-Royce 40/50 Silver Ghost 1907

8

Μιλώντας για κλασσικά αυτοκίνητα δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω το «καλύτερο αυτοκίνητο στο κόσμο» όπως έχει χαρακτηριστεί το Rolls-Royce Silver Ghost του 1907. H Rolls-Royce οφείλει την οριστική της καθιέρωση ως κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων κύρους στο μοντέλο 40/50 που παρουσιάστηκε το 1907, αμέσως μετά την σχετική αποτυχία του ευαίσθητου 30 HP.

Το μοντέλο που οι αριθμοί στον κωδικό του έδειχναν την φορολογική και την πραγματική ιπποδύναμη μπήκε στην ιστορία του αυτοκινήτου με το όνομα Silver Ghost (Ασημένιο Πνεύμα) που απέκτησε από το χρωματισμό του 13ου οχήματος που κατασκευάστηκε από την εταιρεία των Charles Stewart Rolls  και Frederic Henry Royce που συστάθηκε το 1906 ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.

Το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την Rolls -Royce το 30 HP που δεν είχε και μεγάλη επιτυχία και παρέμεινε στην κυκλοφορία το 1905 και 1906.

Βασιζόμενοι στη φήμη του Royce που δημιουργήθηκε με τους γερανούς του, ανέπτυξε γρήγορα την φήμη του κατασκευάζοντας το «καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο».

Το νέο όχημα που είχε σχεδιαστεί ως torpedo, υποβλήθηκε αμέσως με επιτυχία σε μια δύσκολη δοκιμασία, καλύπτοντας συνολικά 24,150 χλμ στη διαδρομή Λονδίνου – Γλασκώβης με επιστροφή που καλύφθηκε χωρίς στάση, αποδεικνύοντας άριστη αξιοπιστία, ταχύτητα και κατανάλωση. Μετά τη δοκιμή αυτή η Rolls-Royce Silver Ghost έμεινε στην παραγωγή επί 18 χρόνια μέχρι τον Μάϊο του 1925 και κατασκευάστηκε συνολικά σε πάνω από 6000 οχήματα.

Επρόκειτο για ένα αυτοκίνητο αρκετά συμβατικό για την τεχνολογία της εποχής του. Πράγματι το πλαίσιο με χαλύβδινες διαμηκείς και εγκάρσιες δοκούς επαναλάμβανε την διάταξη του 30 HP ενώ τελείως καινούργιος ήταν ο 6κύλινδρος εν σειρά πλαγιοβάλβιδος κινητήρας των 7 λίτρων τροφοδοτούμενος από ένα καρμπιρατέρ. Ο κινητήρας απέδιδε μόλις 50 ίππους στις 1500 σ.α.λ. προς όφελος της αδιαμφισβήτητης αντοχής του και το ιδιαίτερο κατασκευαστικό χαρακτηριστικό του ήταν ότι οι κύλινδροι ήταν συγκεντρωμένοι ανά τρείς σε δυό κορμούς σε αντίθεση με του 30 HP, όπου υπήρχαν τρία ζεύγη κυλίνδρων. Ο στροφαλοφόρος περιστρεφόταν σε επτά τριβείς εδράνου, ενώ το κιβώτιο που αρχικά ήταν τεσσάρων ταχυτήτων υπέστη πολλές μετατροπές με την εισαγωγή υποπολλαπλασιασμένης τετάρτης και στο τέλος έγινε ένα νέο σύστημα τριών ταχυτήτων.

Αναμφισβήτητα πάντως η επιτυχία της Silver Ghost οφείλεται στην άριστη ποιότητα της συνολικής κατασκευής της, με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.