Το Skoda Kamiq ανάμεσα στους φιναλιστ του Autobest 2020

12

Το νέο compact SUV της Skoda ανάμεσα στους πέντε φιναλίστ για τον τίτλο Best Buy Car of Europe in 2020 που απονέμει η επιτροπή Autobest.

Η διαδικασία επιλογής ξεκίνησε εδώ και καιρό και συνεχίζεται βήμα προς βήμα για να καταλήξη η κριτική επιτροπή στους πέντε φιναλιστ.

Ο νικητής θα αναδειχθεί από βαθμολόγηση κατά τη διάρκεια ενός διήμερου δοκιμών στην πίστα της Κωνσταντινούπολης στο τέλος Νοεμβρίου, ενώ θα ανακοινωθεί ένα μήνα αργότερα. Το Skoda Kamiq επελέγη ως ένα από τα πέντε υποψήφια μοντέλα για το βραβείο Best Buy Car of Europe in 2020, το οποίο απονέμεται σε ετήσια βάση από το 2001 από την επιτροπή Autobest (οι άλλοι τέσσερις συνυποψήφιοι για τον τίτλο είναι το Peugeot 208, το Opel Corsa, το νέο Nissan Juke και το Renault Clio.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός Autobest ιδρύθηκε το 2000, με την απονομή των βραβείων να ξεκινά την επόμενη χρονιά. Η τρέχουσα κριτική επιτροπή αποτελείται από δύο γυναίκες και 29 άνδρες έγκριτους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου που εκπροσωπούν 31 ευρωπαϊκές χώρες. Aνάμεσα τους συμπεριλαμβάνεται ο Πέτρος Σουτζής από την Κύπρο και ο Ελλαδίτης Γιάννης Σταυρόπουλος (motori.gr). Τα μέλη της κριτικής επιτροπής επιλέγουν ο καθένας τρία μοντέλα από τους πέντε φιναλίστ, βαθμολογώντας σε 13 διαφορετικές κατηγορίες – από εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό μέχρι χρηστικότητα, τεχνολογίες, φιλικότητα προς το περιβάλλον και τιμή.

Οι κατηγορίες έχουν διαφορετική βαρύτητα με τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία της καθεμιάς να κυμαίνεται από 100 έως 500. Νικητής ανακηρύσσεται το μοντέλο που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία, με το άριστα να είναι 2.500. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Skoda έχει κατακτήσει το βραβείο στο παρελθόν, συγκεκριμένα το 2002, με τη Fabia.