Το βιολί τους οι Evans και Tanak

24

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη σημερινή ειδική διαδρομή και η 12η του αγώνα στο Ράλι Ουαλίας της βρετανίας και οι αμφίροπες και συναρπαστικές μάχες του αγώνα καλά κρατούν.

Εντυπωσιακό είναι το σημερινό ξεκίνημα του Elfyn Evans ο βρετανός κέρδισε δεύτερη συνεχόμενη ειδική διαδρομή και βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης.

Ο Ott Tanak συνεχίζει το βιολί του προσπαθεί να αντέξει την πίεση από τους αντιπάλους του και με τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο που σημειώσε με το Yaris στην ειδική Myherin 22,91 χλμ εξακολουθεί να είναι στην πρωτοπορία με +5,9 από τον δεύτερο Sebastien Ogier που και αυτός εξασκεί πίεση στον πρωτοπόρο του αγώνα.

Η μάχη ανάμεσα στους τρείς διεκδικητές τους τίτλου καθώς απομένουν τρείς αγώνες για την ολοκλήρωση της χρονιάς μαζί με τον αγώνα που είναι σε εξέλιξη καλά κρατεί. Ο Βέλγος έχει ανοίξει την διαφορά του από τον Kris Meeke και είναι πλέων στην Τρίτη θέση.  Αυτός που νοιώθει πίεση είναι ο Νορβηγός Mikkelsen που ακολουθεί τον Meeke και βλέπει την διαφορά του από τον Elfyn Evans συνεχώς να μειώνεται.

Στην έβδομη θέση γενικής βρίσκεται ο Suninen ακολουθούμενος από τους Tidemand  και Breen. Ο τελευταίος είχε σημαντική απώλεια χρόνου στην τελευταία ειδική αλλά παραμένει στον αγώνα.

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση στην WRC 2Pro με τον φινλανδό Kalle Rovanpera αρχίζει να ξεκαθαρίζει καθώς ο ομόσταυλος του στην Skoda Motorsport Jan Kopecky αντιμετώπισε πρόβλημα χρειάστηκε να σταματήσει στα 3,9χλμ της διαδρομής ενώ στη συνέχεια ξαναπέρασε στον αγώνα.

Οι συνθήκες είναι πολύ σκληρές και δύσκολες σε ένα αγώνα που παραδοσιακά δείχνει τα δόντια του στα πληρώματα καθώς ο βαθμός δυσκολίας του είναι αρκετά μεγάλος.

Περισσότερα σε λίγο