Τον Απρίλιο οι αποφάσεις για τα ράλι Πορτογαλίας και Σαρδηνίας

13

Η πανδημία του νέου κορονωϊου και η ταχύτατη ανάπτυξη της σε όλο το πλανήτη έχει ταρακουνήσει συνθέμελα όλους τους τομείς αναβάλλοντας πρωταθλήματα εκδηλώσεις και βάζοντας την μια μετά την άλλη χώρα σε καραντίνα.

Από αυτή την κατάσταση δεν έμεινε ανεπηρέαστο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και όπως έχουν τα πράγματα θα περιμένουμε τις αρχές Απριλίου όπου οι αποφάσεις που θα παρθούν θα γνωρίζουμε την θα γίνει με τη συνέχεια.

 Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού έχει οδηγήσει σε αναβολή ή ακύρωση πολλούς αγώνες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το WRC δεν έμεινε ανεπηρέαστο, με το Ράλι Μεξικού να ολοκληρώνεται πρόωρα μετά από δυό αγωνιστικές μέρες και το Ράλι Αργεντινή να έχει ήδη αναβληθεί.

Όσον αφορά στους αμέσως επόμενους αγώνες του προγράμματος, που είναι τα Ράλι Πορτογαλίας (21-24 Μαΐου) και Ράλι Σαρδηνίας (4-7 Ιουνίου), οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Promoter του WRC αναμένει να δει την εξέλιξη της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τις αποφάσεις των επιμέρους κυβερνήσεων.

Ως εκ τούτου, οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή των Ράλι Πορτογαλίας και Ράλι Σαρδηνίας, δεν έχει ακόμη ληφθεί και ούτε αναμένεται εντός του μήνα που διανύουμε. Αίσθησή μας πάντως είναι πως η πραγματοποίηση των δύο αγώνων φαντάζει δύσκολη. Ειδικά το Ράλι Σαρδηνίας δεν πρόκειται να διεξαχθεί στην προγραμματισμένη ημερομηνία, αφού όλοι γνωρίζουμε πως η Ιταλία πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.

Υπενθυμίζουμε, πως έχουν ήδη ανακοινωθεί οι αναβολές ή ακυρώσεις αγώνων σε Formula 1, Formula E, ο θρυλικό αγώνας αντοχής 24 ώρες του LeMans, η ανάβαση Pikes Peak.

Θα περιμένουμε τα νεότερα και θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως