Τρίτο τρόπαιο γυναικών στην Ekaterina Stratieva

26
STRATIEVA Ekaterina (BGR), AVRAMOV Georgi (BGR), Peugeot 208 R2, Sainteloc Junior Team, portrait during the 2019 European Rally Championship Nyiregyhaza Rally in Hungary from november 8 to 10 - Photo Thomas Fenetre / DPPI

Η μάχη τίτλου του τροπαίου των γυναικών του ERC είχε και αυτή ένα δραματικό φινάλε στο Ράλι Ουγγαρίας τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Η υπόθεση τίτλου ήταν ανέμεσα στην βρετανίδα Nabila Tejpar και την Βουλγάρα Ekaterina Stratieva.

H πρωτοπόρος στην βαθμολογία του τροπαίου κατά την διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας μέρας του αγώνα έδινε μάχη με την Βουλγάρα οδηγό μέχρι το σημείο που αυτή διακόπηκε απότομα όταν η βρετανίδα στην SS10 έχασε τον έλεγχο του αγωνιστικού γλίστρησε από το δρόμο και κτύπησε σε ένα δέντρο για να ακινητοποιηθεί, αν και η ίδια και ο συνοδηγός της Hugo Magalhães βγήκαν αβλαβείς.

Η βουλγάρα οδηγός με νύχια και με δόντια και χωρίς να αναλάβει καθόλου ρίσκα στην συνέχεια γνώριζε ότι ένας τερματισμός θα της εξασφάλιζε έναν τρίτο τίτλο για το γυναικείο τρόπαιο του ERC.

Ήταν θέμα επιβίωσης για αυτή και διαπραγματευόταν δεόντως το δρόμο και τις ύπουλε ειδικές για να φτάσει στη ράμπα του τερματισμού. Τα κατάφερε για να εξασφαλίσει τους βαθμούς που χρειαζόταν και να εξασφαλίσει ακόμη ένα τίτλο μετά από εκείνους του 2014 και 2015