Τσουλόφτας – Χρυσόστόμου μας έχουν κάνει περήφανους

282

Του Χρυσόστομου Κυλίλη

Οι συμπατριώτες μας Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Αντώνης Χρυσοστόμου πραγματοποίησαν ιδανικό ξεκίνημα στην εξτρατεία τους για το ERC 2019 στο Ράλι των Αζορών.

Κατάφεραν μάλιστα να τερματίσουν στην 7η θέση γενικής και στην δεύτερη στην κατηγορία ERC1 Junior με το Skoda Fabia R5 εξασφαλίζοντας και τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Μια προσωπική επιτυχία για το πλήρωμα αλλά επιτυχία και για τον Κυπριακό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν είρθε από το πουθενά αλλά με την σκληρή δουλειά που πραγματοποίησαν ώστε να αντιπεξέλθουν από τον αγώνα αυτό που αποδείχθηκε ότι ήταν αγώνας επιβίωσης.

Αν και αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε ένα άγνωστο περιβάλλων κατάφερα να αντιπεξέλθουν με βαθμολογικό κέρδος.

Παρακολουθώντας τον αγώνα λεπτό προς λεπτό και ειδική με ειδική αν και από μακριά αντιληφθηκα ότι το πλήρωμα αγωνίστηκε πολύ σκληρά. Από τις δηλώσεις που έκαναν ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας παραδέχθηκε ότι σε κανένα άλλο αγώνα της καριέρας του δεν έργάστηκε σκληρότερα για να κερδίσει βαθμούς σε σχέση με το Ράλι Αζόρων που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Καθώς σημείωσαν τον 15ο χρόνο στην κατατακτήρια ειδική της Πέμπτης στην επιλογή σειράς εκκίνησης τους έμεινε η θέση 1 και έτσι ξεκινούσαν την πρώτη μέρα την Πέμπτη ανοίγοντας δρόμο για τους υπόλοιπους οδηγούς.

Το ελαφρύ χαλίκι στους χωμάτινους δρόμους με αρκετές πέτρες έκανε αρκετά δύσκολο το έργο τους, παρόλα αυτά κατάφεραν να αντεπεξέλθουν σημείωσαν αξιόλογους χρόνους και βρέθηκαν στην 12η θέση γενικής και στην 5η στην κατηγορία τους.

Την δεύτερη μέρα την Παρασκευή ξεκινούσαν από τις πίσω θέσεις βρίσκοντας πιο καθαρές διαδρομές βελτίωσαν την απόδοση τους και πλασαρίστηκαν στην 9η θέση γενικής ανεβαίνοντας στην 3η θέση της κατηγορίας τους. Αντιμετώπισαν όμως οδήγηση σε ομίχλη και βροχερές συνθήκες που ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για αυτούς

Το Σαββάτο ξεκινούσαν από την δεύτερη θέση το πέρασμα τους από τις ειδικές με τον καιρό να κάνει τα δικά του τερτίπια. Οι βροχές δημιούργησαν αρκετές λάσπες και δεν ήταν λίγα τα σημεία που παρέμεινε συγκρατημένο νερό κάνωντας τις ειδικές πολύ μα πολύ ολισθηρές και τον αγώνα πλέον σε ένα πραγματικό αγώνα επιβίωσης.

Δεν ρίσκαρα κατάφεραν να αντιπεξέλθουν από αυτές τις συνθήκες και εκμεταλευόμενοι και την αποχώρηση πληρωμάτων από τις πρώτες θέσεις Alexey Lukyanuk και Loubet πανευτυχείς τερμάτισαν αυτό τον αγώνα.

Βγάζουμε το καπέλλο στους συμπατριώτες μας που πραγματικά μας έχουν κάνει περήφανους και αν αφιερώσαμε αρκετό χρόνο στο να ενημερώνουμε τακτικά τους επισκέπτες τις ιστοσελίδας μας για την εξέλιξη του αγώνα το κάναμε από καθήκων και υποχρέωση για έγκυρη ενημέρωση.

Θα σταθούμε όμως στα όσα έχει αναρτήσει στο facebook ο Αλέξανδρος « Απίστευτη ατμόσφαιρα, έντομη βροχή, καθόλου ορατότητα, εξαιρετικά στενοί και ταχύτητατοι δρόμοι, αλλά φτάσαμε στη γραμμή τερματισμου» και συμπλήρωσαν «Χαιρούμαστε που εξασφαλίσαμε 18 βαθμούς για το πρωτάθλημα ERC 1Junior»

Είναι με ιδιαίτερη όμως χαρά παρακολουθώντας το facebook που αρκετοί ήταν αυτοί που ασχολήθηκαν μαζί τους και βίωναν την όλοι προσπάθεια τους. Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα ότι τόσο η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού στην οποία είναι μέλη οι δυό αθλητές. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου αλλά και ο ΚΣΑΘΑ (Κυπριακός Σύνδεσμος Αθλητών Αγώνων) συγχάρηκαν τους αθλητές και βίωσαν μαζί τους την επιτυχία.

Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στον Αλέξανδρο και τον Αντώνη που πραγματικά μας έχουν κάνει περήφανους.