Βάθρο για τον Σουηδό Westlund στην Junior FIA ERC3

23

Ο Adam Westlund είχε μια εξαιρετικά εντυπωσιακή απόδοση στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα Junior FIA ERC3, τερματίζοντας στο βάθρο του 76ου Ράλι Πολωνίας PZM το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο 18χρονος Σουηδός Westlund, ο οποίος προηγουμένως αγωνίστηκε με τους Mαrtiņš Sesks και Oliver Solberg στο Πρωτάθλημα Ράλι της Λετονίας, οδήγησε με μεγάλη ωριμότητα στην SaintJoeCo Junior Team ένα Peugeot 208 R2 για να τερματίσει στην Τρίτη θέση στην δικήνητη κατηγορία που υποστηρίζεται από την Pirelli έχοντας ως συνοδηγό του τον Joakim Sjöberg που έχει αρκετή εμπειρία.

“Ονειρευόμουν να είμαι στο βάθρο στο πρώτο μου ράλι στο ERC, αλλά δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι στο βάθρο, γι ‘αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ”, δήλωσε ο Westlund στο τέλος του αγώνα στο  Mikołajki. «Έκανα το δικό μου ράλι, προσπαθώντας να αποφύγω τρύπες. Είχαμε και κάποια τύχη. Βελτιώσαμε την απόδοση μας όλη την ώρα, γι ‘αυτό ήμουν ευτυχής με αυτό για πρώτη φορά σε αυτό το ράλι. Κάναμε μικρά λάθη, αλλά μαθαίνουμε ακόμα.”

Για να υπογραμμίσει τις δυνατότητές του, ο Westlund σημείωσε μια νίκη σε ειδική διαδρομή στην έντονα ανταγωνιστική κατηγορία του ERC3 στην προτελευταία ειδική του αγώνα.

“Ήμασταν πολύ ελεγχόμενοι, αλλά προσπαθούσα να πιέσω στα γρήγορα κομάτια”, δήλωσε ο Westlund, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του σε μια κατηγορία rallycrosss του προϋπολογισμού στην πατρίδα του. “Την Κυριακή βρισκόμασταν καλύτεροι από το Σάββατο και αισθανόμασταν καλά. Βρήκαμε έναν καλύτερο ρυθμό και ήμασταν πιο σίγουροι, απλώς συνηθίζαμε στα πάντα και στους δρόμους, έχοντας τη διασκέδαση και να κάνουμε καλά πράγματα στο αυτοκίνητο. Το τελευταίο σκέλος ήταν αγώνας για την επιβίωση λόγω των διαφορών που είχαν δημιουργηθεί. “

Ο Vincent Ducher της Saintéloc Junior Team δήλωσε: “Είναι στο DNA της Saintéloc να υποστηρίξει και να βοηθήσει τους νέους οδηγούς να μεγαλώσουν. Συμμετείχε στην ομάδα μας για τη δοκιμή πριν από το ράλι και τον βοήθησε να εμπιστευτεί την ομάδα και με το αυτοκίνητό του στον αγώνα. Ήμασταν ευτυχείς που τον καλωσορίσαμε για την πρώτη του εμφάνιση στο ERC3 Junior.”

Ο Westlund δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις εμφανίσεις του στο κατώτερο πρωτάθλημα του ERC3, αλλά θα είναι ανάμεσα σε έναν αριθμό νεαρών αστεριών που στοχεύουν να αποδείξουν το ταλέντο τους σε διεθνές επίπεδο όταν το κάνει.

Επόμενος αγώνας στο πρωτάθλημα  ERC3 Junior θα είναι στον άσφαλτο το Rally di Roma Capitale που θα πραγματοποιηθεί 19-21 Ιουλίου.