Βλέπει το Meeke πιο δυνατό ο Φινλανδός Tommi Mäkinen

39

Ο υπεύθυνος επικεφαλής της ομάδας της Toyota Gazoo Racing ο ΦινλανδόςTommi Mäkinen επαίνεσε τη σταθερή απόδοση του βρετανού οδηγού Kris Meeke που βοήθησε την ιαπωνική ομάδα να μειώσει την διαφορά από την Hyundai Motorsport στη μάχη για τον τίτλο του κατασκευαστή του WRC. 

Η Toyota έχει ξεπεράσει την Hyundai στους τρεις από τους τελευταίους τέσσερις αγώνες, με το Meeke να έχει συνεισφέρει πολύ καλά στα τρία τελευταία ράλι. Ο Mäkinen είπε ότι ήταν ευτυχής που είδε τον οδηγό από τη Βόρειο Ιρλανδία να φαίνεται πιο χαλαρωμένος και συνεπής στην απόδοση του, ειδικά με μια ισχυρή και ασφαλή τέταρτη θέση στο Wales Rally GB την περασμένη εβδομάδα. 

“Αν κοιτάξουμε τώρα ο Kris έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες και φέρνει βαθμούς στην ομάδα”, δήλωσε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

“Υπήρξε κάποια πίεση και πριν από αυτό υπήρξε κάποια περίοδος εκμάθηση του αυτοκινήτου. Παίρνει μεγάλη πίεση, αλλά τώρα χαλαρώνει και δεν υπήρξαν λάθη εδώ. Είναι δύσκολες συνθήκες, αλλά δεν υπάρχουν λάθη στη Γερμανία ή την Τουρκία.”

Ο Mäkinen επεσήμανε την προσέγγιση του Dani Sordo στο Hyundai ως αυτή που θα ήθελε να ακολουθήσει ο Meeke και πρόσθεσε: «Ο Kris έχει πολύ καλή ταχύτητα και φέρνει καλούς βαθμούς στην ομάδα όταν δέχεται να οδηγήσει το δικό του ράλι και να κάνει τα δικά του πράγμα. “Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια πολύ παρόμοια συμπεριφορά με τον Dani Sordo: δεν ψάχνει τίποτα, απλώς συνεχίζει να κάνει το δικό του πράγμα χωρίς να πιέζει”.

Και οι τρεις οδηγοί της Toyota είναι εκτός σύμβασης στο τέλος της σεζόν. Ο αρχηγός του πρωταθλήματος Ott Tänak αποφασίζει τώρα για το μέλλον του, ενώ ο Jari-Matti Latvala και ο Meeke αγωνίζονται να διατηρήσουν τις θέσεις τους. 

Παραμένει η ισχυρή εικασία ότι ο έφηβος Kalle Rovanperä, ο οποίος κέρδισε το WRC 2 Pro στη Βρετανία το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα συμμετάσχει στην ομάδα το προσεχές έτος από τη Skoda Motorsport. 

Όταν ζητήθηκε από τον Φινλανδό να συγκρίνει τους Meeke και Latvala, ο Mäkinen δήλωσε: «Από τη Γερμανία και μετά, μπορώ να βλέπω τον Kris ισχυρότερο».