Βρήκε τη λύση η Toyota στο πρόβλημα με τα φρένα του Ott Tanak

58

Η Toyota Gazoo Racing επιβεβαίωσε ότι εντόπισε και επίλυσε το πρόβλημα με τα φρένα που προέκυψε στον Ott Tanak κατά την διάρκεια του τελευταίου αγώνα στο Adac Rallye Deutschland λίγο πριν από την τελευταία ειδική διαδρομή την Wolf Power Stage.

Η ομάδα που έχει για έδρα της την πόλη Puuppola στην Φινλανδία πραγματοποίησε μια γενική επισκόπηση της διαδικασίας προετοιμασίας των φρένων, με τους οδηγούς να πραγματοποιούν μια τελική αξιολόγηση κάθε σετ φρένων (τακάκια και δίσκων) πριν από την έναρξη κάθε αγώνα.

Ο επικεφαλής μηχανικός Tom Fowler εξήγησε: “Μια έρευνα αποκάλυψε ότι το θέμα του Ott προκλήθηκε από ένα πρόβλημα επαφής.Τα μαξιλαράκια και ο δίσκος δεν ήταν σωστά ζευγαρωμένα και κατά την διάρκεια του σκέλους και των ειδικών διαδρομών υπήρχε σταδιακή υποβάθμιση του δαγκώματος.

“Αυτό δεν ήταν το κύριο πρόβλημα για τον Ott Tanak. Το πραγματικό ζήτημα ήταν ότι αυτό το πρόβλημα εκδηλώθηκε σε μια μπροστινή γωνία του αυτοκινήτου, γεγονός που έδωσε ανισορροπία στην πέδηση και επηρέασε το χειρισμό του αυτοκινήτου.

“Είναι πιθανό αυτό το ζήτημα να υπήρχε εκεί για λίγο καιρό και εμφανίστηκε εδώ στη Γερμανία όπου οι δυνάμεις πέδησης και οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες”.

Το θέμα στοίχησε στο Tänak κάθε πιθανότητα να αγωνιστεί για τους έξτρα βαθμούς στην Power Stage για να τους προσθέσει στην τρίτη συνεχόμενη του νίκη στη Γερμανία. Ο Fowler ανάφερε ότι η ομάδα θα ακολουθήσει πλέων μια παλιά προσέγγιση στην επιλογή των φρένων.

Πρόσθεσε: “Χρησιμοποιούμε μηχανή για την επένδυση των μαξιλαριών και των δίσκων και τα δεδομένα από το μηχάνημα έδειξαν ότι η εργασία είχε γίνει σωστά. Προφανώς, πρέπει να εξετάζουμε πιο προσεκτικά αυτό, αλλά πρώτα θα κάνουμε αλλαγές στη διαδικασία.

“Η πρώτη από αυτές τις αλλαγές είναι η ευκολότερη, η οποία είναι να εμπλέξουμε τους οδηγούς μας στην επιλογή και δοκιμασία στα φρένα πριν από κάθε αγώνα . Να τα ζευγαρώνουν από μόνοι τους, ή τουλάχιστον να ολοκληρώνουν τη διαδικασία και να επιβεβαιώνουν ότι είναι ευχαριστημένοι με το κάθε σετ.

“Σε κάποιο βαθμό, οι οδηγοί το κάνουν στο δρόμο σε μια διαδρομή, για να πάρουν μια αίσθηση για ένα νέο σετ φρένων, αλλά τώρα θα κάνουμε όλα τα σετ πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Έτσι θα πρέπει να επιστρέψουμε στους παλιούς τρόπους να το κάνουμε αυτό καθώς ο κάθε ένας οδηγός θέλει και χρησιμοποιεί διαφορετικό τρόπο φρεναρίσματος ».