Ξεφεύγει ο Loubet του Ingram στην ERC1 Junior

70

Ο Pierre – Louis Loubet έχει την συνολική κυριαρχία στην FIA ERC1 Junior Championship και έχει προβάδισμα +21,4 δευτερόλεπτα από τον Chris Ingram. Την χαμηλότερη θέση του βάθρου κρατά ο συμπατριώτης μας Αλέξανδρος Τσουλόφτας.

Ο βρετανός οδηγός της Toksport WRT Ingram έκλεισε σε ένα μόνο δευτερόλεπτο την διαφορά του πίσω από το συναδέλφο του στα ŠKODA Fabia R5 Loubet στην SS4, αλλά και οι δύο οδηγοί είχαν πρόβλημα στο πρώτο πέρασμα από την ειδική Sete Cidades, αν και ο Ingram γλύτωσε τα χειρότερα.

Τοποθετημένη γύρω από την περίμετρο ενός ηφαιστειακού κρατήρα, η φημησμένη ειδική Sete Cidades έτυχε για άλλη μια φορά, και οι Loubet και Ingram να αντιμετωπίσουν προβλήματα με περιστροφές.

Στην περίπτωση του βρετανού, σταμάτησε και έχασε 20 δευτερόλεπτα, η οποία χτύπησε την εμπιστοσύνη του πίσω και επέτρεψε στην ομάδα OSCARO που υποστηρίζει τον Loubet να αυξήσει σταδιακά το προβάδισμα του για το υπόλοιπο της ημέρας.

Αυτό το κέρδος περιλάμβανε μια τελική νίκη για τον Loubet, ο οποίος ήταν ο μόνος οδηγός που πήγαινε γρηγορότερα από τον επικεφαλή του ράλι Alexey Lukyanuk όλη την ημέρα με τον ταχύτερο χρόνο στην SS6.

Ο συμπαίκτης του Ingram, Αλέξανδρος Τσουλοφτάς, μετακόμισε αμέσως από την πέμπτη στην τρίτη στην πρώτη ειδική του πρωινού, περνώντας το δύδιμο της ARC Sport Pedro Almeida και  Miguel Correia.

Ο Τσουλόφτας είχε ρόλο οδοστρωσία για ολόκληρο το σκέλος την Πέμπτη, αλλά ξεκίνησε σήμερα την οδική διαταγή, προσφέροντάς του περισσότερη πρόσφυση και την ικανότητα να θέτει γρηγορότερους χρόνους. Τελείωσε την ημέρα 57.3s από τον αρχηγό της κατηγορίας Loubet.

Ο Correia τερμάτισε στην τέταρτη θέση αφού ο συνεργάτης του ARC Sport, Almeida, κατέρρευσε στο πρωινό πέρασμα από την Sete Cidades, ενώ ο Mattias Adielsson της Σουηδικής Εθνικής Ομάδας συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Ο Adielsson μετά από την ηλεκτρική αποτυχία την Πέμπτη που τον ανάγκασε να αποσυρθεί μετά από την υπερκάλυψη της υπερειδικής Marques και να πάρει ποινή 10 λεπτών, και στη συνέχεια αισθανόταν δυσαρεστημένος με την οργάνωση του το πρωί της Παρασκευής.

Αλλά μια αλλαγή αναστολής έκανε το Citroën C3 R5 πιο γεμάτο από την ομάδα, αλλάζοντας τόσο τον ρυθμό του όσο και τη διάθεσή του, ακόμα και το ταχύτερο από τους υποψήφιους του ERC1 Junior στην τελευταία ημέρα στην Marques superspecial.

Η αυριανή τελευταία μέρα του αγώνα προβλέπεται άκρως συναρπαστική