Ξεκινά με Silverstone το WEC 2019-20

8

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της FIA (WEC- World Enduro championship) επιστρέφει στο Silverstone  της Βρετανίας για τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς 2019-2020 το Σαββατοκύριακο 30 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου.

H 8η χρονιά του απαιτητικού αυτού πρωταθλήματος συνεχίζει να προσφέρει σε ομάδες οδηγούς, συνεργάτες και ενδιαφερόμενους μια μοναδική ευκαιρία για να ανταγωνιστούν σε ορισμένες από τις καλύτερες πίστες στον κόσμο. Βοηθά επίσης και προσφέρει στους κατασκευαστές μια πραγματική συνάφεια με την πρόοδο στον σχεδιασμών αυτοκινήτων δρόμουν, στην εξέλιξη της τεχνολογίας την ανάπτυξην των επιδόσεων και της ασφάλειας.

Η φετεινή χρονιά ανοίγει με τις 4 ώρες του Silverstone και μετά από 8 σταθμούς σε Ασία, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική και Μέση Ανατολή θα κορυφωθεί με τις 24 ώρες του Le Mans που θα αποτελέσουν και το τελικό αγώνα της χρονιάς τον Ιούνιο του 2020.

Το νέο για την σεζόν 2019-2020 θα είναι η επιστροφή στο αγωνιστικό ημερολόγιο των αγώνων στο Μπαχρέιν και στη Βραζιλία.

Οι περιεκτικοί κανονισμοί του πρωταθλήματος επιτρέπουν σύνθετα και ενθουσιώδη αγωνιστικά πρωτότυπα μερικά από τα οποία διαθέτουν την τελευταία υβριδική τεχνολογία, τους ανεξάρτητους προμηθευτές σασί και κινητήρων για να ανταγωνίζονται στα υψηλότερα επίπεδα.

Επιπλέον επιτρέπει σε μερικές από τις κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτων πολυτελείας στον κόσμο να φτάνουν επικεφαλής στις ολοένα και πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες GT.

Όπως προαναφέραμε αρχίζει η μάχη από την Βρετανία με την 4ώρη μάχη θα ακολουθήση ο αγώνας 6ωρών στο Fuji της Ιαπωνίας στις 4 Οκτωβρίου πριν από την στάση στην Shangai στην Κίνα για τον 3ο αγώνα στις 8 Νοεμβρίου. Πριν από την ολοκλήρωση του 2019 θα γίνει και ο αγώνας των 8 ωρών στο Μπαχρέιν στις 12 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί στις 30 Ιανουαρίου ο αγώνας στην Βραζιλία για τις 6ώρες του Sao Paulo και θα συνεχιστεί το πρόγραμμα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στην Αμερική για τα 1000 μίλια του Sebring στις 18 Μαρτίου.

Επιστροφή και πάλι στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στο Βέλγιο για τις 6 ώρες του Spa – Francorchamps στις 23 Απριλίου.

Ο ακρογωνιαίος λίθος του WEC – οι 24 Ώρες του Le Mans –  με τον οποίο ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα θα δει τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές να είναι στεφανωμένοι, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να αποδείξουν την ικανότητά τους σε όλη τη διάρκεια των οκτώ αγώνων της χρονιας, από τη συντομότερη διαδρομή στις 4 ώρες έως τις μεγαλύτερες στις 24 ώρες. Στο τέλος, μόνο οι καλύτεροι αγωνιστές αντοχής στον κόσμο που έχουν αποδείξει ότι είναι κορυφαίοι του παιχνιδιού τους καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν θα αξίζουν να στεφανωθούν στο Le Mans.