Ξεκίνησε η αγωνιστική δράση της δεύτερης μέρας στη Χιλή

28

Τα διαγωνιζόμενα πληρώματα στο Ράλι Χιλής ξεκίνησαν την σημερινή δεύτερη μέρα του αγώνα  φεύγοντας από το Service Park και έχουν να καλύψουν δυό πανομοιότυπα loop με τρείς ειδικές διαδρομές το κάθε ένα συνολικού μήκους 121.16χλμ. Η αρχή θα γίνει με την ειδική Río Lía (20,90 χλμ.) ακολουθεί η María Las Cruces (23,09 χλμ.) και το Pelún (16,59 χλμ.). Ενδιάμεσα θα υπάρχει διακοπή για σέρβις.

Οι διαγωνιζόμενοι για να φτάσουν στην εναρκτήρια σημερινή ειδική θα χρειαστεί να καλύψουν μια απόσταση 70 χιλιομέτρων.

Οι καιρικές συνθήκες προβλέπουν συνεφιασμένο καιρό με πιο ήπιες θερμοκρασίες με 11βαθμούς το πρωί ενώ αναμένεται να ανεβούν στους 16 βαθμούς. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι τα ίδια με τα χθεσινά.

Η διαφορά μεταξύ των πληρωμάτων θα είναι δυό λεπτά στην SS7 και τριών λεπτών στις SS8 και SS9.

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα ξεκινούν την σημερινή μέρα με αντίθετη φορά στην τελική κατάταξη.Ο οδηγός του WRC από την Ιταλία Lorenzo Bertelli με συνοδηγό τον Simone Scattolin θα ανοίγουν πρώτοι το δρόμο στο Ford Fiesta. Θα ακολουθούν οι Lappi, Mikkelsen, Suninen, Evans, Loeb, Meeke, Neuville, Latvala, Ogier και Tänak.

Ολοι οι συνδιασμοί του WRC επέλεξαν πέντε ελαστικά μεσαίας γόμας πλήν από τον πρωτοπόρο του αγώνα Ott Tanak που επέλεξε 6 ελαστικά.

Η κατάταξη του αγώνα με το τέλος της πρώτης μέρας είναι: