Ξεκίνησε το Μotocross με νίκη στην ΜΧ1 για το Πάμπουκα

25

Αρκετές συγκινήσεις και πολλές εκπλήξεις πρόσφερε η πρεμιέρα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross 2019/2020 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Λευκωσίας. Οι μάχες στις διάφορες κατηγορίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων των θεατών μέχρι το τέλος.

Ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς έγινε την περασμένη Κυριακή στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά όπου η κατάσταση της πίστα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας.

Αναμφίβολα η μεγάλη έκπληξη έγινε στην κατηγορία ΜΧ1, όπου ο πρωτοεμφανιζόμενος σε αυτή Μιχάλης Πάμπουκκας ξεκίνησε με νίκη το φετινό πρωτάθλημα. Επίσης, σημείο αναφοράς μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross αγωνίστηκαν και δυο Τουρκοκύπριοι, στην κατηγορία ΜΧ OPEN FREE.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας έχει αναβαθμίσει και την λειτουργία χρονομέτρησης των αγώνων της και είχαν την δυνατότητα παρακολούθησης της χρονομέτρησης μέσω της εφαρμογής speedhive και οι μηχανικοί των ομάδων αλλά και οι φίλοι του αθλήματος.

Παρθενική νίκη στην ΜΧ1 από τον Μιχάλη Πάμπουκα

Η κατηγορία ΜΧ1 ήταν αυτή που μαγνήτισε το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς ο περσινός πρωταθλητής Χρίστος Τσαγγαράς είχε να αντιμετωπίσει νέους αντιπάλους με φιλοδοξίες και στόχους κορυφής. Η άνοδος των Μιχάλη Πάμπουκκα και Χρύσανθου Γεωργίου στη μεγάλη κατηγορία έδωσε νέο χρώμα και ενδιαφέρουσες μάχες με το καλημέρα. Στην εκκίνηση του πρώτου Χιτ ο πιο έμπειρος αναβάτης στην ΜΧ1, Σάββας Σάββα, ήταν αυτός που έφυγε καλύτερα από όλους. Κρατήθηκε πρώτος για μερικούς γύρους πριν τον περάσει ο Μιχάλης Πάμπουκκας ενώ από την τέταρτη θέση ο Χρίστος Τσαγγαράς είχε ήδη ανέβει δεύτερος. Στο μέσο του σκέλους ο πρωτοπόρος Πάμπουκκας είχε πτώση με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Τσαγγαράς.

Ο Πάμπουκκας δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε λίγο πριν το τέλος να περάσει τον Τσαγγαρά, ο οποίος όμως είχε έτοιμη την απάντηση αφού κατάφερε να ξαναπεράσει αυτός πρώτος. Στον προτελευταίο γύρο, ο Πάμπουκας επιχείρησε να ξαναπεράσει όμως οι δυο τους είχαν επαφή και πτώση. Ο Ταγγαράς σηκώθηκε πιο γρήγορα, άνοιξε απόσταση και με το πέσιμο της καρό σημαίας ήταν αυτός που κέρδισε τον αγώνα, όμως από την πτώση αποκόμισε τραυματισμό στο δάκτυλο. Ο Πάμπουκκας ολοκλήρωσε δεύτερος και ο Χρύσανθος Γεωργίου τρίτος το πρώτο χιτ.

Στο δεύτερο χιτ ο Χρύσανθος Γεωργίου έκανε την καλύτερη εκκίνηση εξασφαλίζοντας την πρωτοπορία που την έχασε μετά από μερικούς γύρους  από τον Πάμπουκκας. Ακολουθούσε ο Τσαγγαρά που δεν μπορουσε να μείνει κοντά του λόγω του τραυματισμού. Έτσι ο Πάμπουκκας τερμάτισε αυτή τη φορά πρώτος κερδίζοντας τον αγώνα στην παρθενική του εμφάνιση στην κατηγορία ΜΧ1. Ο Τσαγγαράς έμεινε δεύτερος στο χιτ και στον αγώνα, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Χρύσανθος Γεωργίου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην ΜΧ2 ο Άριστος Γεωργίου

Μεγάλο ενδιαφέρων είχε και η κατηγορία ΜΧ2 όπου και σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν νέες προσθήκες αθλητών οι οποίοι ήρθαν από την περσινή ΜΧ4. Ο Άριστος Γεωργίου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς κέρδισε και τα δυο σκέλη ξεκινώντας με το δεξί τη φετινή σεζόν. Δεύτερος και στα δυό χιτ και στον αγώνα ο πρωτοεμφανιζόμενος Χρίστος Κημήτρη με τον Γιώργος Βαρνάβα να τερματίζει τρίτος και στα δυο σκέλη.

Επικράτησε ο πρωταθλητής Μαρίνος Τσαγγαράς στην MX3 OVER

Στην MX3 OVER, ο περσινός πρωταθλητής Μαρίνος Τσαγγαράς δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει τον αγώνα και τα δυό σκέλη στην πρεμιέρα. Στις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν οι Άκης Σάββα και Άρης Κωνσταντίνου, με τον Σάββα να τερματίζει και στα δυο σκέλη δεύτερος και τον Κωνσταντίνου να είναι τρίτος και στις δυο περιπτώσεις.

Στη νεοσύστατη κατηγορία, την ΜΧ ΟΡΕΝ, τις νίκες στα δυο σκέλη μοιράστηκαν οι Ανδρέας Παναγή και Αριστόδημος Έλληνας. Αμφότεροι, πέραν από τη νίκη είχαν και μια δεύτερη θέση, με τον Παναγή να θεωρείται νικητής καθώς κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Τρίτος ήταν ο Βρυώνης Βλασίου.

Τέλος, στην κατηγορία MX OPEN FREE, στην οποία δικαίωμα συμμετοχής έχουν νεοεισερχόμενοι αναβάτες ή αναβάτες που δεν έχουν αγωνιστεί τα τελευταία 7 χρόνια σε αγώνες motocross της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας και δικαιούνται να αγωνιστούν με ανεξάρτητου κυβισμού και τύπου, και τύπου εντούρο μοτοσικλέτες, αυτός που κατάφερε να έχει το καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν ήταν ο Ανδρέας Παναγή, ο οποίος κέρδισε και τα δυο σκέλη και παράλληλα τον αγώνα. Ο Ηλίας Δημητρίου τερμάτισε δεύτερος, τρίτος ήταν ο Μιχάλης Αριστείδου.

Σε αυτή την κατηγορία έτρεξαν για πρώτη φορά στα χρονικά του Κυπριακού motocross και δυο Τουρκοκύπριοι, οι Mustafa Sitki Dersey και Mehmet Tan.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross θα διεξαχθεί στην πίστα Αμμοχώστου την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.