Ξεκίνησε το Ράλι Κύπρος 2020

48

Με τη συμμετοχή 21 πληρωμάτων από την Κύπρο αλλά και Κατάρ, Ομάν, Κουβέιτ, Ιορδανία και Γαλλία, δόθηκε σήμερα το απόγευμα η εκκίνηση του 49ου Διεθνούς Ράλι Κύπρος, δεύτερου αγώνα του Πρωταθλήματος Ράλι Μέσης Ανατολής. Την εκκίνηση έδωσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου κ. Αντώνης Μιχαηλίδης από το χώρο του Service Park.

Το τελετουργικό ήταν λιτό και για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα την εκκίνηση δεν παρακολούθησαν θεατές, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Να τονιστεί ότι η είσοδος θεατών στο Service Park απαγορεύεται.

Το Ράλι Κύπρος 2020 είναι επίσης ο 4ος και 5ος αγώνας του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλι (κάθε ημέρα είναι και ένας αυτοτελής αγώνας). Περιλαμβάνει συνολικά έντεκα ειδικές διαδρομές οι οποίες κατά 97% είναι χωμάτινες. Έξι διαδρομές θα γίνουν αύριο Σάββατο 17 Οκτωβρίου και πέντε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Οι Σαββατιάτικες διαδρομές κινούνται στα δυτικά της επαρχίας Λευκωσίας στους πρόποδες του Τροόδους και είναι :

08:48  Ε.Δ. 1 Thomason Machinery Αγιος Επιφάνιος 1   18,26χλμ
09:46  Ε.Δ. 2 Sigan Ξυλιάτος 1                                                       19,65χλμ
10:29  Ε.Δ. 3  Anco Ασίνου 1                                                          14,99χλμ

Θα ακολουθήσει ανασυγκρότηση και σέρβις
13:22  Ε.Δ. 4 Thomason Machinery Αγιος Επιφάνιος 2   18,26χλμ
14:20  Ε.Δ. 5 Sigan Ξυλιάτος 2                                                       19,65χλμ
15:03  Ε.Δ. 6  Anco Ασίνου 2                                                          14,99χλμ

Οι Κυριακάτικες διαδρομές είναι οι Cablenet Λεύκαρα και Smartway Αναλυόντας, που επίσης θα γίνουν δύο φορές, πριν την Eneos Super Special Stage στην Achna Speedway, την οποία θα μπορούν να παρακολουθήσουν θεατές αγοράζοντας εισιτήρια από το www.soldoutticketbox.com.

Πρώτος στην εκκίνηση ο Nasser

Πρώτος πήρε εκκίνησης ο Nasser Al-Attiyah από το Κατάρ που θέλει να πετύχει τη δεύτερη σερί νίκη στον εθνικό μας αγώνα, έβδομη της καριέρας του στο Ράλι Κύπρος και να στεφθεί Πρωταθλητής Μέσης Ανατολής για 16η φορά στην καριέρα του. Αγωνίζεται με Volkswagen Polo R5 και έχει συνοδηγό το Γάλλο Matthieu Baumel.

Πίσω του ξεκίνησε ο Abdullah Al-Rawahi από το Ομάν με τον Al-Hmoud και αυτοκίνητο Ford Fiesta. Ο Al-Rawahi είναι δεύτερος στο Μεσανατολικό Πρωτάθλημα.

Την κυριαρχία του Al-Attiyah θα επιδιώξουν να τερματίσουν τα κορυφαία κυπριακά πληρώματα αφού συνολικά επτά αγωνιστικά τύπου R5 με την κυπριακή σημαία βρέθηκαν στην εκκίνηση.

Ξεχωρίζουν o περσινός πρωταθλητής Πέτρος Παντελή με συνοδηγό τον Χρυσοστόμου και Citroen DS3. Ο δεύτερος του περσινού Παγκύπριου Πρωταθλήματος Παναγιώτης Γιάγκου με τον Παναγιώτη Κυριάκου και Hyundai i20. Οι Γιάγκου και Κυριάκου είναι οι πρωτοπόροι στα πρωταθλήματα οδηγών και συνοδηγών μετά τους τερματισμούς τους στους τρείς προηγούμενους αγώνες.

O νικητής του 2018 Σίμος Γαλαταριώτης με συνοδηγό τον Ιωάννου και αυτοκίνητο Volkswagen Polo. O ταλαντούχος Αλέξανδρος Τσουλόφτας με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία, επίσης με Volkswagen Polo που μετρά δυό συνεχόμενες νίκες στους αγώνες της Λάρνακας και της Λεμεσού αλλά και ο νικητής του 2007 Χαράλαμπος Τιμοθέου με τον Αντώνη Χρυσοστόμου σε Skoda Fabia.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου με Χρυσό Χορηγό την CABLENET και Χορηγούς τα λιπαντικά ENEOS και την Ψάλτης Auto Parts.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν ο Δήμος Αγλαντζιάς, η Αστυνομία Κύπρου, το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ, το Shark Energy Drink και οι εταιρείες Thomason Machinery, Sigan, Anco, Smartway Motors και STS Events.

Συνεχής ενημέρωση, φωτογραφικό υλικό και αποτελέσματα στο www.cyprusrally.com.cy.

(Δελτίο Τύπου)