Ξεπέρασαν οι θεατές τα τέσσερα εκατομμύρια στο WRC

87

Είναι γνωστό στους πάντες ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός  αποτελεί ένα κομμάτι που συγκεντρώνει αρκετούς θεατές αλλά και τηλεθέαση και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες θέσεις και αυτό το αποδεικνύουν και οι αριθμοί.

Ανάμεσα στο παζλ του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ( FIA WRC) που την περασμένη χρονιά το 2018 το συναρπαστικό αυτό άθλημα παρακολούθησαν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια θεατές. Δεν ήταν μάλιστα η πρώτη φορά καθώς και το 2017 ξεπέρασε τα τέσσερα εκατομύρια.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από μεμονωμένους αγώνες από τις πωλήσεις των εισιτηρίων και τις πληροφορίες των τοπικών αρχών αποκαλύπτουν συμμετοχή περισσότερων από 4,1 εκατομμυρίων οπαδών στους 13 γύρους,  έναν αξιόλογο μέσο όρο 315.000 για κάθε Σαββατοκύριακο του WRC.

Δεδομένου ότι ο προοθητής τους WRC ανέλαβε την κυριότητα των εμπορικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος στις αρχές του 2013, οι επισκέψεις αυξήθηκαν από 3,1 εκατομμύρια σε όλο τον ίδιο αριθμό γύρων στον αριθμό που προαναφέραμε που συνεπάγεται αύξηση άνω του 30%.

Όπως και το 2017, οι αγώνες στην Αργεντινή, την Πορτογαλία και το Μεξικό ήταν και πάλι οι καλύτεροι σε προσέλευση θεατών, ενώ το παραδοσιακό Rallye Monte-Carlo που άνοιξε την αγωνιστική χρονιά έχει υπερδιπλασιάσει το πλήθος του αριθμού θεατών σε περίπου 200.000 από το 2013.

“Ο αριθμός των θεατών του WRC συγκρίνεται εξαιρετικά θετικά με άλλα μηχανοκίνητα αθλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της WRC Promoter Oliver Ciesla.

“Πράγματι, σε ορισμένες χώρες, οι συναθροίσεις μας αποδείχτηκαν το μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός ψυχαγωγίας, μεγαλύτερο από άλλους αθλητικούς αγώνες και αξιοθέατα όπως μουσικά φεστιβάλ και εκθέσεις βιομηχανίας.

“Η επέκταση του WRC σε 14 αγώνες και η εισαγωγή της Χιλής στο πρωτάθλημα του 2019 προσφέρει περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης χάρη στο μεγάλο πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό που βλέπουμε από τους οπαδούς της Λατινικής Αμερικής.

“Αυτός ο αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών φέρνει μεγάλα οφέλη για τις πόλεις και τις χώρες υποδοχής του WRC. Το άμεσο εισόδημα που παρέχεται στην τοπική οικονομία από εθνικούς και διεθνείς επισκέπτες είναι σημαντικό “, πρόσθεσε ο Ciesla.

Τα στοιχεία ακολουθούν τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Nielsen Sports, ο οποίος έδειξε τον παγκόσμιο χρόνο εκπομπής του WRC και τα σχετικά οφέλη, όπως οι τιμές των μέσων ενημέρωσης για τους προορισμούς WRC, κατασκευαστές αυτοκινήτων και χορηγούς, αυξήθηκαν στα περσινά επίπεδα.

Ο αγώνας για την μάχη του τίτλου ανάμεσα σε τρείς οδηγούς  Sébastien Ogier, Thierry Neuville και Ott Tänak μέχρι το τέλος βοήθησε στην άνοδο του χρόνου εκπομπής σε ένα πρωτοφανή ρεκόρ 14.208 ώρες και ένα μέσο τηλεοπτικό κοινό μεγαλύτερο των 63 εκατομμυρίων ανά αγώναν WRC.

Παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Φεβρουαρίου και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, το 2018 ήταν το δεύτερο συνεχόμενο έτος κατά το οποίο το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό του WRC ξεπέρασε τα 800 εκατομμύρια.