Ξυπνούν αναμνήσεις από το παρελθών στην Πορτογαλία

25

Το ενδιαφέρων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μεταφέρεται την ερχόμενη εβδομάδα 30 Μαίου με 2 Ιουνίου στην Πορτογαλία για τον επόμενο γύρο της χρονιάς. Οι οργανωτές του Vodafone Rally de Portugal σε αυτή τη χώρα με τα πραγματικά ξεχωριστά μέρη διαμόρφωσαν τον αγώνα που συγκαταλέγεται ως ένας από τους καλύτερους του θεσμού.

Επανέφεραν στο πρόγραμμα του αγώνα που έχει ως βάση την περιοχή Matosinhos θρυλικές ειδικές διαδρομές όπως του Arganil και του Fafe που ξεσηκώνουν τους διαγωνιζομένους αλλά ανυψώνουν τις τρίχες από την πλάτη στο λαιμό των οπαδών του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο.

Το Ράλι Πορτογαλίας έχει μια βαριά ιστορία που όσο και να θέλουμε να την καταγράψουμε όλο και κάτι θα αφήσουμε πίσω. Θα προσπαθήσουμε όμως να σας δώσουμε όσο το δυνατό περισσότερα σε λίγες γραμμές.

Ξεκίνησε να γίνεται το 1967και βρέθηκε στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC το 1973 καθώς αποτελούσε τον 3ο αγώνα της χρονιάς. Παρέμεινε στο ημερολόγιο του WRC για τα επόμενα 29 χρόνια και μετά την αποχώρηση του από το 2002 μέχρι το 2006 επανήλθε στην κορωνίδα του αθλήματος το 2007 και παραμένει σε αυτήν.

Για πάνω από μια εικοσαετία από την δεκαετία του ’70 μέχρι τις αρχές τις δεκαετίας του ’90 το Rally de Portugal ήταν ένας αγώνας μεικτής επιφανείας μεταξύ ασφάλτου και χώματος ενώ τώρα είναι καθαρά ένας χωμάτινος αγώνας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές του αγώνα είναι με τους θεατές. Είναι δεκάδες χιλιάδες που κατακλύζουν τις ειδικές διαδρομές δεν συμμορφώνονται στέκουν μέσα στις ειδικές και σε μια από της διοργανώσεις της δεκαετίας του ‘80 είχαμε και το τραγικό ατύχημα όπου το αγωνιστικό έφυγε από τον δρόμο και κτύπησε τους θεατές με το τραγικό αποτέλεσμα των τριών θυμάτων και των δεκάδων τραυματιών. Το δυστύχημα αυτό την εποχή εκείνη με τα αυτοκίνητα «τέρατα» της ομάδας Β και το δυστύχημα που ακολούθησε στο Γύρο της Κορσικής αργότερα εκείνο το χρόνο με το θάνατο του Henri Toivonen ανάγκασε την FIA να προβεί σε άμεση απαγόρευση αυτών των αυτοκινήτων στους αγώνες.

Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που για 6 χρόνια δεν προσμετρούσε στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος καθώς αδυνατούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τους θεατές.

Δεν θα σταθούμε όμως περισσότερο σε αυτό το κομμάτι αλλά θα αναφερθούμε επιγραμματικά ότι όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποίησεις του αγώνα ως κορυφαίος οδηγώς όλων των εποχών καταγράφεται ο Φινλανδός Markku Alen που σημείωσε πέντε νίκες το 1975, 1977, 1978, 1981 και 1987.

Το ρεκόρ αυτό σε νίκες ισοφάρισε και ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier που βρίσκεται στην ενεργό δράση.

Ο μύθος του Arganil…

Όπως προαναφέραμε και στην αρχή το φρεσκάρισμα που έκαναν στον αγώνα οι διοργανωτές δημιουργεί νέο ενδιαφέρων με το Arganil μια ειδική που επανέρχεται στην ενεργό δράση μετά από 18 ολόκληρα χρόνια και προσφέρεται στην τρέχουσα γενιά των οδηγών, συνοδηγών και οπαδών, που ίσως να μην έχουν ακούσει πάρα πολλά γι ‘αυτή, καθώς δεν υπήρχε στο πρόγραμμα από το 2001. Αλλά δεν χρειάζεται να σκάψουμε πολύ βαθιά για να μάθουμε περισσότερα για το μύθο. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να σκάψετε καθόλου – κρατήστε τα μάτια σας στο wrc.com και θα σας μιλήσουμε εκτενέστερα για το πιο διάσημο ονόμα της ημέρα έναρξης του αγώνα.

Γιατί το κάνουμε αυτό απλά για να έχει αγωνία και λίγο περισσότερο ενδιαφέρων καθώς και οι τρείς ειδικές διαδρομές της εναρκτήριας ημέρας του αγώνα της Παρασκευής επιστρέφουν μετά από μια 18χρονη απουσία, οπότε είναι ασφαλές να πούμε ότι οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα κάνουν νέους ρυθμούς. 

Ούτε και ο πιο έμπειρος οδηγός του αθλήματος που βρίσκεται στην ενεργό δράση, ο αστέρας της Toyota Jari-Matti Latvala, οδήγησε αυτούς τους δρόμους στο WRC.

Όπως είδαμε και στον τελευταίο αγώνα στη Χιλή που ήταν νεοεισερχόμενος στο πρωτάθλημα η γραφή και η ανάγνωση νέων σημειώσεων είναι μια καμπύλη που πάντα προσφέρει μια απροσδόκητη εξέλιξη σε όλους.

Οι διαδρομές για το Σαββατοκύριακο είναι πιο γνωστές, με την Fafe να ξεχωρίζει καθώς περιλαμβάνει αναμφισβήτητα το πιο διάσημο άλμα του WRC. Η συγκεκριμένη ειδική θα γίνει δυό φορές καθώς θα αποτελεί και την Wolf Power Stage της Κυριακής. Το Fafe είναι μια ξεχωριστή απόλαυση για δεκάδες χιλιάδες οπαδούς που κατασκηνεύουν εκεί μέρες νωρίτερα ώστε να διασφαλήσουν ένα καλό σημείο θέασης.

Η ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται όταν το πρώτο αυτοκίνητο πετάει σε θέα είναι εξαιρετική. Μπροστά στις μάζες των θεατών που συγκεντρώνονται εκεί, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Πορτογαλία ήταν ένα από τα καλύτερα υποστηριζόμενα ράλι του 2018, συμβάλλοντας σε μικρό βαθμό και στην αύξηση τηλεθέασης για τους οπαδούς του WRC που ξεπέρασε τα τέσσερα εκατομμύρια τον περασμένο χρόνο.

Θα πρέπει να τονίσουμε όμως ότι το Ράλι Πορτογαλίας έχει βραβευτεί πέντε φορές «το καλύτερο ράλι στο κόσμο» ενώ η διοργάνωση του 2000 αποτελούσε και το «καλύτερο ράλι της χρονιάς»

Τι γίνεται με την αγωνιστική δράση

Οι δρόμοι και οι οπαδοί είναι πραγματικά αγαπημένοι στις ειδικές και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που δεν συναντάς σε κανένα άλλο αγώνα του θεσμού, αλλά τι γίνεται με τη δράση;

Το πρωτάθλημα του WRC φθάνει για πρώτη φορά με το Sébastien Ogier της Citroën να είναι επικεφαλής, με τους Ott Tänak (Toyota) και Thierry Neuville (Hyundai) να ακολουθούν με 10 και 12 βαθμούς αντίστοιχα. Και οι τρεις οδηγοί έχουν κερδίσει αγώνες αυτή τη σεζόν, αλλά ο νικητής της Χιλής Tänak είναι ο άνθρωπος που πρέπει να προσέχει. Η ταχύτητά του ήταν ένα από τα σημεία επικοινωνίας για τον αγώνα της Νοτίου Αμερικής που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο θεσμό όμως ο Εσθονός οδηγός θέλει να σβήσει από τη μνήμη του το περσινό περιστατικό που τον έθεσε εκτός μάχης πολύ νωρίς από τον αγώνα.

Ενώ ο Ogier έχει ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες αναμνήσεις από την Πορτογαλία. Δεν ξεχνά ότι εδώ πέτυχε την πρώτη του νίκη στη χώρα το 2010, αλλά στις πιο πρόσφατες ανάμνησει του είναι η περσινή περιπέτεια όταν με μεγάλη ταχύτητα είχε μεγάλη ολίσθηση σε μια αριστερή στροφή και έφυγε από το δρόμο και βγήκε έξω από την Παρασκευή. Θα είναι πρόθυμος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ώστε αυτή η πιθανότητα να διαγραφεί.

Ένας άλλος άνθρωπος που θα βρίσκεται σε αποστολή για να βάλει τα πράγματα σωστά είναι ο Neuville, ο οποίος επιστρέφει μετά από ένα συνταρακτικό δυστύχημα που τον έθεσε εκτός αγώνα στην Χιλή. Ο Βέλγος οδηγός πιστεύει ότι αυτό το περιστατικό δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοση του.

Πέρα από τους τρείς κορυφαίους οδηγούς και ο Sébastien Loeb προσπαθεί να ενισχύσει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του για τη Hyundai στη Χιλή. Η κορεατική ομάδα οδηγεί το πρωτάθλημα των κατασκευαστών και έχει μια ισχυρή ματιά γι ‘αυτό, με τον Dani Sordo να έχει ήδη γιορτάσει σε αυτά τα μέρη μετά τη νίκη του στο Rallye Serras de Fafe, του  εθνικού πρωταθλήματος τον Φεβρουάριο, με το i20 R5.

Να προσθέσουμε και το ντεμπούτο του WRC το ολοκαίνουργιο Fabia R5 evo της Škoda και την επιστροφή του υπερασπιστή του πρωταθλήματος WRC 2, Jan Kopecký, για να οδηγήσει το ένα από τα δύο εργοστασιακά αυτοκίνητα.

Ένα είναι το σίγουρο μετρούμε τα λεπτά μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη που θα ξεκινήσει ο αγώνας και παραμείνεται συνδεδεμένοι μαζί μας καθώς έχουμε να σας μεταφέρουμε αρκετά από την προιστορία αυτού του αγώνα.