Υπηρεσία αυτόνομης οδήγησης στο Τόκιο το 2020

27

Ως γνωστό το Τόκιο θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020. Με αυτή την αφορμή μια υπηρεσία αυτόνομης οδήγησης θα είναι εφικτή στους δρόμους της πρωτεύουσας στην χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου που θα φιλοξενεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

H απόφαση αυτή, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα σε συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού της χώρας, Shinzo Abe, περιλαμβάνει επίσης και απτά σχέδια της ιαπωνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη  «εικονικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής» κατά το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2021. Δεν πρόκειται για κάτι το… φανταστικό, αλλά για σταθμούς (Virtual Power Plants ή VPP, όπως αποκαλούνται) που θα συνδέουν πολλά, μικρά και συνήθως ετερογενή συστήματα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, επιτρέποντάς τους να εργάζονται συνδυαστικά -όπως ένα μεγάλο συμβατικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας- το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τους φορείς εκμετάλλευσης ενεργειακών δικτύων να εξοικονομήσουν μεγάλα κεφάλαια παρέχοντας συγχρόνως καλύτερες και πιο «σταθερές» υπηρεσίες στο συγκεκριμένο τομέα.

Και οι δύο αυτές προτάσεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης δέσμης δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών που η κυβέρνηση σκοπεύει να συντάξει μέχρι το τέλος του μήνα.

Σε ότι αφορά στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, η πρωθυπουργός της χώρας τόνισε ότι μέσα στη χρονιά που διανύουμε θα δοθεί η απαραίτητη άδεια για εκτεταμένες δοκιμές σε δημόσιους δρόμους των εν λόγω συστημάτων με στόχο την εισαγωγή μιας «αυτοκινούμενης υπηρεσίας οχημάτων» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Στη συνέχεια, όπως τόνισε, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει σε συνεργασία με τις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας να εμπορευματοποιήσει την εν λόγω τεχνολογία το 2022.

Συνολικά, μέσω της στρατηγικής ανάπτυξης που παρουσιάστηκε σήμερα επιχειρείται η περαιτέρω προώθηση της τεχνολογίας και η αλλαγή ορισμένων κανονισμών ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους.

Τέλος, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχεδιάζει, επίσης, να αλλάξει ορισμένους κανονισμούς στα πανεπιστήμιά της προκειμένου να διευκολύνει τους σπουδαστές τους να αποκτήσουν τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για να εργαστούν στην αγορά και ειδικότερα στην αυτοκινητοβιομηχανία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης ( Al) .

Πηγή: 4troxoi