Υποχώρησε τρίτος ο Evans μπροστά ο Tanak

69

Το τέλος της ειδικής διαδρομή 6 επεφύλαξε ανακατατάξεις στις κορυφαίες θέσεις του βάθρου. Ενώ ο Evans ήταν ταχύτερος από τον Tanak στην SS5 και έδειχνε να ανοίγει την διαφορά στην αμέσως επόμενη ειδική βρέθηκε να είναι «κολλημένος» πίσω από τον Kris Meeke που σερνώταν στην ειδική έχασε πολύτιμο χρόνο μαζί και την πρωτοπορία και υποχώρησε στην 3η θέση.

Εκ νέου στην πρωτοπορία βρέθηκε ο Ott Tanak με πλεονέκτημα +5,3 από τον δεύτερο πλέων Thierrry Neuville και +5,9 από τον Elfyn Evans.

Οι εξελίξεις στην ειδική διαδρομή αυτή όπου ο Evans έπιασε τον Meeke που αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αυτοκίνητο αλλά δεν μπόρεσε να τον περάσει και έχασε χρόνο . Με το τέλος της ειδικής ο Evan ανάφερε: «γνωρίζω τον Meeke και δεν πιστεύω ότι αυτό το έκανε σκόπιμα».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Meeke με τον τερματισμό του, έτρεξε προς τον Evans του ζήτησε συγνώμη και απολογήθηκε που τον καθυστέρησε.

Στο μεταξύ στην εξέλιξη της ειδικής και στο ότι θα είχε καθυστερήσεις ο Evans στην SS6 ο προϊστάμενο της ομάδας M-Sport Richard Millener ανάφερε. “Μίλησα στην μέση της ειδικής με την ομάδα της Toyota, όταν φαινόταν ότι ο Elfyn θα έπρεπε να πιάσει τον Kris, για να δει αν μπορούσαν να δώσουν ένα μήνυμα στον Kris. Είναι δύσκολο να το κάνουμε αυτό σε μια ειδική και δεν μοιάζει με αυτό που πέρασε. Όπως είπε ο Elfyn, ελπίζουμε ότι θα επιλυθεί με τον σωστό τρόπο. Ζητήσαμε να σκεφτούμε ότι μια δίκαιη απόφαση θα είναι η ίδια στιγμή με τον Tanak.”

Ο Latvala είχε μια παρακέντηση στα πρώτα χιλιόμετρα τις ειδικής και έχασε χρόνο και έπεσε στην 12η θέση γενικής.

Σημαντική άνοδο είχε ο Sebastien Loeb που ανέβηκε στην 8η θέση γενικής με τον Sebastien Ogier να ανεβαίνει στην 6η θέση την στιγμή που ο Ισπανός Sordo παραμένει στην 4η θέση έχοντας πίσω του τον Suninen. Στην 7η θέση παραμένει ο Esapekka Lappi.

Μετά και την ολοκλήρωση του σημερινού σκέλους ο Camilli εξακολουθεί να έχει την πρωτοπορία στην WRC2 1h12m26.0s με δεύτερο τον Bonato + 20.0s και 3ον τον Gryazin + 42.7s, ο Ciamin είναι στην 5η θέση της κατηγορίας + 46.2s με τον Πολωνό Kajetanowiz + 48.1s να ακολουθεί στην επόμενη θέση.

Τα διαγωνιζόμενα πληρώματα κάνουν ένα μακρινό ταξίδι βόρεια από την SS6 για να φτάσουν στο service park που είναι στο αεροδρόμιο Bastia.

Αναλυτικότερη περιγραφεί της σημερινής μέρας θα ακολουθήσει αργότερα