Υποχώρησε τριτος ο Ingram αλλά διατηρεί προβάδισμα τίτλου

50

Υποχώρησε τριτος ο Chris Ingram αλλά διατηρεί προβάδισμα για τον τίτλο

Ο καλύτερος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να γράψει ή να προβλέψει την όλη εξέλιξη της φετινής χρονιάς στην μάχη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA.

Η τροπή που παίρνουν τα πράγματα στην Ουγγαρία όπου διαδραματίζεται το φινάλε της χρονιάς πήρε μια νέα στροφή μετά από μια δραματική δεύτερη ειδική σήμερα Κυριακή που περιλαμβάνει συνολικά επτά ειδικές μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία οδηγών ο βρετανός Chris Ingram έχασε πολύτιμο χρόνο με ένα κατεστραμμένο ελαστικό στην ειδική Telkibánya. Ο Ingram ήταν στη δεύτερη θέση γενικής πίσω από τον πρωταγωνιστή του πρωταθλήματος 2018 και τον επικεφαλής αντίπαλο του για τον τίτλο Alexey Lukyanuk, αλλά υπέστη μια παρακέντηση νωρίς, η οποία ανάγκασε τον οδηγό της Toksport WRT να σταματήσει και να αλλάξει τον τροχό.

Ο Ingram και ο συνοδηγός του Ross Whittock έχασαν πάνω από δύο λεπτά ως αποτέλεσμα, να χάσουν και μια θέση στην κατάταξη καθώς είναι πλέον τρίτος.

“Δεν ξέρουμε πώς συνέβη όσο οδηγούσαμε τόσο προσεκτικά”, δήλωσε ο Ingram στο Julian Porter του ERC Radio στο τέλος της SS9.

“Ήταν στην αρχή ενώς χωματουργικού τμήματος, περίπου 10 χιλιόμετρα στην ειδική. Πρέπει να σταματήσουμε και να την αλλάξουμε. “

Ο Lukyanuk, που υπέφερε από την απώλεια των πίσω φρένων στην Citroën C3 R5 της Saintéloc, πέτυχε το Ingram κατά τη διάρκεια της αλλαγής, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει το Fabia R5 λόγω των στενών ορίων των δρόμων.

“Έχουμε ένα μηχανικό πρόβλημα με τα φρένα, οπότε δεν έχουμε πίσω φρένα. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο στη SS9, καθώς πιάσαμε τον Chris και πήγαινε πολύ αργά “, δήλωσε ο Lukyanuk.

Ο Lukyanuk παραμένει υπεύθυνος για τη γενική κατάταξη, με τον Frigyes Turán να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση.

Εν τω μεταξύ, ο Ingram διατηρεί ένα πλεονέκτημα 1m08.6 έναντι του Hyundai i20 R5 του Callum Devine, που σημαίνει ότι ο βρετανός οδηγός παραμένει στην πορεία για να εξασφαλίσει τον πρώτο τίτλο του ERC στο τέλος της ημέρας αν παραμείνουν έτσι τα αποτελέσματα