Υπογραφή εξαγοράς εργοστασίου της Ford από την CAOA στην Βραζιλία

33

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Βραζιλίας CAOA έχει υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας για να διαπραγματευτεί μια πιθανή αγορά του εργοστασίου της Ford Motor Co στη βιομηχανική πόλη του Sao Bernardo do Campo, σύμφωνα με μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα.

Η Ford ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα κλείσει το εργοστάσιο, το παλαιότερο της χώρας, μέσα σε ένα παγκόσμιο σχέδιο αναδιάρθρωσης, που θα κοστίζει 3.000 θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση προκάλεσε μια εκστρατεία με επικεφαλής τον κυβερνήτη του Σάο Πάολο, Joao Doria, να βρει έναν αγοραστή για το διάστημα.

Δημοσιεύματα του Reuters είχαν αναφέρει το ενδιαφέρον της CAOA για το εργοστάσιο τον περασμένο μήνα, αλλά εκείνη την εποχή υπήρχαν μέχρι και τρεις διαφορετικές εταιρείες που ενδιαφέρονταν να το αγοράσουν.

Η Ford αρνήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία εμπιστευτικότητας ή αν η CAOA ήταν αυτή που την υπέγραψε. Η CAOA δεν απάντησε αμέσως σχετικά με αυτό το σχολιασμό.

Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι τελικές, αλλά αποτελεί ένδειξη ότι οι δύο εταιρείες είναι πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, ανέφερε η πηγή.

Η Βραζιλία είναι ένας μακρύς κόμβος της αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Αμερικής και έχει οδηγήσει πολλούς παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να δημιουργήσουν εργοστάσια εδώ. Αλλά η CAOA είναι η σπάνια εταιρεία που είναι πραγματικά εγχώρια. Προς το παρόν, παράγει αυτοκίνητα για την Hyundai και κατέχει το 50% της κινεζικής επιχείρησης Chery στη Βραζιλία, γεγονός που οδήγησε στην ανακατασκευή των αυτοκινήτων ως CAOA Chery.

Έχει επίσης στενή σχέση με τη Ford ως τον μεγαλύτερο διανομέα της στη Βραζιλία.

ΠΗΓΗ: Reuters