Υπόσχεση για βελτίωση της Citroen δίνει ο Pierre Budar

23

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Citroen Racing, Pierre Budar ήταν πολύ σαφής στις δηλώσεις που έκανε με το τέλος του αγώνα στην Ισπανία. «Η απόδοση της ομάδας είναι απαγοητευτική και δεν θα ανεκτούμε τέτοιες εμφανίσεις με τη νέα χρονιά όπου στόχος μας είναι να κερδίσουμε τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών με την C3».

Ο Sébastien Ogier έφτασε στο RallyRACC Catalunya – Rally de España με την ελπίδα να διεκδικήση τον 7ο τίτλο στην καριέρα του στο WRC, αλλά αποκλείστηκε από την πρωτοπορία του αγώνα μόλις στην δεύτερη ειδική από πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση τιμονιού. Στην δεύτερη C3 ο Esapekka Lappi αποχώρησε στην SS5 με προβλήματα κινητήρα.

Ο Budar έκανε μια ειλικρινή εκτίμηση του γεγονότος, λέγοντας: “Αυτό δεν ήταν το ράλι που εξαιρέσαμε. Ήταν πολύ δύσκολο και πολύ κακό αποτέλεσμα. Είμαστε πολύ λυπημένοι που δεν μπορέσαμε να αγωνιστούμε για τον τίτλο αλλά και για τον αγώνα.

“Αντιμετώπισα μερικά τεχνικά ζητήματα και τελείωσε πολύ νωρίς το ράλι για τον Sebastien Ogier. Δεν είμαστε εδώ γι ‘αυτό, είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να πολεμήσουμε με τον ανταγωνισμό. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και πρέπει να εργαστούμε αν θέλουμε να αγωνιστούμε για το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να λύσουμε όλα τα προβλήματά μας.

“Έχουμε πολλές συνεχείς εξελίξεις και μερικές νέες συνιστώσες για το Rallye Monte-Carlo και σίγουρα σε μερικούς μήνες που ξεκινά η νέα χρονιά θα τις εφαρμόσουμεν για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο για τη πλήρη χρονιά του 2020.”

Ο Pierre Budar περιγράφει τα θέματα που κόστισαν αρκετά στον Ogier την Παρασκευή το πρωί.  “Το πρόβλημα για τον Sébastien ήταν βλάβη στον υδραυλικό σωλήνα που άφησε το υγρό να βγει έξω. Ήταν ένας σωλήνας ο ίδιος που είχε καταστραφεί. Δεν ξέρουμε γιατί. Διερευνούμε. Δεν ήταν βλάβη από κτύπημα σε πέτρα ή βράχο, δεν είναι ξεκάθαρο πώς συνέβη αυτό και δεν είναι κάτι που είχαμε πριν».

“Είναι ένας πολύ απλός σωλήνας που έχουμε χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιούμε σε όλα τα αυτοκίνητα για πολλά χρόνια χωρίς συγκεκριμένα προβλήματα. Τίποτα δεν άγγιξε τον σωλήνα. Πρέπει να καταλάβουμε περισσότερα σχετικά με αυτό.”