Υστερούν τα συστήματα ανίχνευσης πεζών σε έρευνες του IIHS

8

Οι επιδόσεις των σύγχρονων συστημάτων ανίχνευσης πεζών ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ οι πολυτελείς μάρκες παρουσιάζουν καλύτερα αποτελέσματα από άλλα μοντέλα που δεν αναγνωρίζουν συνολικά τους πεζούς επικαλείται σε δημοσιεύματα του το Reuter σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη από αμερικανική ομάδα ασφαλιστικών ερευνών.

Η αξιολόγηση έρχεται σε μια εποχή που οι θανάτοι πεζών στους δρόμους των ΗΠΑ αυξάνονται, με εκτιμώμενα 6.283 άτομα πεζοί να έπεσαν θύματα από οχήματα το 2018, χρονιά που σημείωσε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων με πεζούς από το 1990.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενισχύουν την τεχνολογία αποφυγής συγκρούσεων με πεζούς σε νέα αυτοκίνητα, καθιστώντας όλο και περισσότερο τα συστήματα αυτά ως μέρος του βασικού εξοπλισμού τους στα μοντέλα του 2020.

Τα συστήματα ανίχνευσης πεζών, που ενεργοποιούνται από κάμερες τοποθετημένες σε ανεμοθώρακες ή αισθητήρες ραντάρ στην μπροστινή σχάρα του οχήματος, συνδέονται με το αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης ενός αυτοκινήτου και προορίζονται να σταματήσουν το όχημα εάν ανιχνεύσει έναν πεζό στην πορεία του.

Η μελέτη του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ασφαλίσεων για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (IIHS) διαπίστωσε ότι δεν έχουν όλα τα συστήματα εξίσου καλά αποτελέσματα. Από τις 19 τελευταίες εκδόσεις και τα μοντέλα IIHS που δοκιμάστηκαν, 13 αποφεύγουν πλήρως τους παζούς, ή τουλάχιστον κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τις ταχύτητες.

Ενώ τα καλύτερα μοντέλα αυτοκινήτων περιελάμβαναν μοντέλα πολυτελείας Audi A4, BMW 3 και έκδοση Mercedes-Benz C-class, η IIHS έδωσε επίσης την καλύτερη βαθμολογία της στα Nissan Maxima και Volvo S60.

Τα Chevrolet Malibu, Ford Fusion, Hyundai Sonata και Kia Optima, ήταν μεταξύ των δοκιμασμένων αυτοκινήτων που δεν μείωσαν τις ταχύτητες σε μερικές δοκιμές ή απέτυχαν εξ ολοκλήρου.

Τα σενάρια δοκιμών IIHS περιλάμβαναν έναν ενήλικα που διασχίζει το δρόμο, ένα παιδί που βγαίνει πίσω από ένα εμπόδιο και ένα ενήλικα περπατώντας κοντά στην άκρη του δρόμου, καταστάσεις που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από τους μισούς θανάτους πεζών.

Όλες οι δοκιμές διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε ξηρούς δρόμους, καθώς αυτά είναι τα μόνα σενάρια για τα οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεσμεύουν τη τεχνολογία τους σήμερα, δήλωσε ο Πρόεδρος του IIHS David Harkey.

https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjklcGlyMHlAhXYAmMBHZHNDbcQjRx6BAgBEAQ&url=https%3A%2F%2Fgfycat.com%2Fplushfoolisherin&psig=AOvVaw3lgKBCWyh-jM4VpblrHDlF&ust=1572441326123496

«Αυτή η τεχνολογία είναι στα σπάργανα», δήλωσε ο Harkey σε τηλεφωνική συνέντευξη. “Αλλά ας αναγνωρίσουμε τι κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες καλά και να τους ενθαρρύνουν να κάνουν περισσότερα.”

Οι δοκιμές από την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου (AAA) νωρίτερα αυτό το μήνα έδειξαν πιο καταστροφικά αποτελέσματα όταν η τεχνολογία δοκιμάζεται τη νύχτα, όταν συμβαίνει το 75% των θανάτων πεζών.

Κανένα από τα δοκιμαστικά αυτοκίνητα του 2019, όπως το Chevrolet Malibu, το Honda Accord, το Tesla Model 3 και η Toyota Camry, δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν έναν ενήλικα πεζών στο σκοτάδι.

Ο Harkey του IIHS κάλεσε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να αναπτύξουν επίσης καλύτερους προβολείς για να επιτρέψουν στα συστήματα να εντοπίζουν τους πεζούς τη νύχτα.