Ζευγάρωσε τις νίκες στην Λετονία ο Oliver Solberg

69
SOLBERG Oliver (SWE), JOHNSTON Aaron (IRL), Team Oliver Solberg, Volkswagen Polo GTI R5, portrait during the 2020 Rally Liepaja, 2nd round of the 2020 FIA European Rally Championship, from August 14 to 16, 2020 in Liepaja, Latvia - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Rally Liepaja σημείωσε ο Oliver Solberg που εδραιώνει την θέση του στην πρωτοπορία του ERC 1 Junior μετά από ισάριθμες νίκες σε δυό αγώνες της φετινής χρονιάς του ERC FIA.

Στον αγώνα της Λετονίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο την δεύτερη θέση γενικής εξασφάλισε ο Νορβηγός Mads Ostberg που έλαβε μέρος στον αγώνα για προετοιμασία ενόψει και του επόμενου αγώνα του WRC στην Εσθονία.

Ο Νορβηγός δεν θα λάβει βαθμούς καθώς δεν συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έτσι ο νικητής της πρεμιέρα στην Ιταλία ο Ευρωπαίος Πρωταθλητής του 2018 θα πάρει τους βαθμούς της δεύτερης θέσης και θα παραμείνει στην πρωτοπορία του φετινού πρωταθλήματος οδηγών του ERC.

Στην 4η θέση γενικής τερμάτισε ο Φινλανδός Pietarinen ακολουθούμενος από τον Ιρλανδό Craig Breen και τον επίσης Φινλανδό Emil Lindholm που συμπληρώνει την εξάδα.

Οι Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου αποχώρησαν από τον αγώνα στην ε.δ.7 μετά από έξοδο που είχαν και έτσι ο αγώνας τους ολοκληρώθηκε στη Λετονία άδοξα.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι ανεπίσημα καθώς πρέπει να περάσει μισή ώρα από τον τερματισμό για να επισημοποιηθούν. Θα επανέλθουμε αργότερα με εκτενέστερο ρεπορταζ από τον αγώνα.