Άνετα πρώτος ο Τσουλόφτας στα μισά της Κυριακής

- Advertisement -

Κερδίζοντας και τις τρεις πρωινές διαδρομές της Κυριακής (26/9) οι Τσουλόφτας / Ηλία με Volkswagen Polo έβαλαν υποθήκη νίκης στο Ράλλυ Κύπρος 2021. Το κυπριακό πλήρωμα βρίσκεται 6 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα μπροστά από τους Al Rawahi / Al Hmoud (Ford Fiesta) οι οποίοι κληρονόμησαν τη δεύτερη θέση, μετά την απόφαση των Γαλαταριώτη / Ιωάννου να μην εκκινήσουν στο δεύτερο σκέλος, την Κυριακή. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Παντελή / Π. Λαός (Citroen DS3), 26,6 δευτερόλεπτα πίσω από τους δεύτερους.

Απομένουν οι τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές του απογεύματος, με τον Τσουλόφτα να καλείται να κάνει διαχείριση του προβαδίσματος του, για να πάρει την πρώτη του νίκη στο Ράλλυ Κύπρος. Το ενδιαφέρον πέφτει στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, αλλά και στην προσπάθεια που θα κάνουν οι Γιάγκου / Εγγλέζου (Hyundai NG i20) για να ανέβουν στο βάθρο, βρισκόμενοι 61 δευτερόλεπτα πίσω από την τρίτη θέση, με το τέλος της 9ης ειδικής διαδρομής.

Σημειώνεται ότι με απόφαση των αγωνοδικών στο τέλος του πρώτου σκέλους, επιβλήθηκε ποινή συνολικά ενός λεπτού στους Γαλαταριώτη / Ιωάννου καθώς διαπιστώθηκε ότι παρέκκλιναν της πορείας του ράλλυ σε δύο σημεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πλήρωμα να πέσει από την πρώτη, στη δεύτερη θέση, 33.1 πίσω από τους πρωτοπόρους.

Στην MERC 2 οι Αντωνίου / Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo X) προηγούνται των Χριστοδούλου / Ξενοφώντος (Subaru Impreza) κατά 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ οι Τελεβάντος / Σταύρου με Peugeot 208 προηγούνται στη δικίνητη κατηγορία.

Αυτοί που είναι εκτός
Από τα 31 πληρώματα που πήραν εκκίνηση στον αγώνα -εν τέλει οι Φιλίππου / Σ. Λαός δεν εκκίνησαν αφού απέτυχαν να περάσουν και τον συμπληρωματικό τεχνικό έλεγχο που αιτήθηκαν-, το πρωί της Κυριακής (26/9) εκκίνησαν τα 28. Οριστικά αποχώρησαν οι Al Attiyah / Baumel και Denktas / Mison, ενώ οι Γαλαταριώτης / Ιωάννου αποσύρθηκαν. Παρότι δεν ολοκλήρωσαν το πρώτο σκέλος, εντούτοις, εκκίνησαν το δεύτερο σκέλος υπό το καθεστώς του SupeRally τα πληρώματα Μιχαηλίδης / Λ. Λαός, Al Wahaibi / Sircombe, Ζήνωνος / Χριστοφή, Δημοσθένους / Παύλου, Χριστοδούλου / Νέστωρος, Έλληνας / Πουγιούκκας, Aref / Jan Khout, Χρ. Παντελή / Η. Πιερή, Lavrentiev / Szechenyi και Morozov / Morozova.

Το μεσημέρι της Κυριακής (26/9) θα γίνουν οι διαδρομές Λυθροδόντας (13:27), Άγιος Επιφάνειος (14:25) και Αγία Μαρίνα (15:13) με τον τερματισμό στις 18:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Τη φετινή διοργάνωση χορηγούν η Cablenet, τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil της Ψάλτης Auto Parts, η Honda Γαλαταριώτης, η ANCO Catering Equipment, η Prodata και το νερό Φαρμακάς, ενώ υποστηρίζουν οι Δήμοι Λευκωσίας και Αγλαντζιάς καθώς και η Αστυνομία Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyprusrally.com.cy.

Ζωντανά αποτελέσματα στο https://timing.sporttraxx.com/races/cyprus-2021/#itinerary.

Ο αγώνας καλύπτει συνολικά 665,74χλμ εκ των οποίων τα 180,92χλμ είναι οι 12 χωμάτινες ειδικές διαδρομές.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -