Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Ράλι Κύπρος 2013

- Advertisement -

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το φετινό Ράλι Κύπρος που επιστρέφει στην πρωτεύουσα ύστερα από 14 συνολικά χρόνια. Μόλις ένα μήνα από την εκκίνηση του Ράλι Κύπρος 2013 οι διοργανωτές εργάζονται σε φουλ ρυθμούς για τη διεξαγωγή ακόμα ενός πετυχημένου αγώνα. Τόσο ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου κ. Αντώνης Μιχαηλίδης όσο και η Αλυτάρχης του αγώνα κυρία Νάγια Κοντοπούλου και η ομάδα της, δουλεύουν ασταμάτητα και μεθοδικά κόντρα στις δυσκολίες των καιρών.

Ο αγώνας, που φέτος θα διεξαχθεί στις 11-13 Οκτωβρίου, μετρά στο Μεσανατολικό Πρωτάθλημα και μάλιστα είναι ιδιαιτέρως σημαντικός καθώς είναι ο προτελευταίος γύρος της σεζόν.

Το ράλι Κύπρος θα περιλαμβάνει φέτος δεκατρείς συνολικά ειδικές διαδρομές με τον αγώνα να ξεκινά πανηγυρικά με τη Super Special Stage που θα διεξαχθεί την Παρασκευή το βράδυ. Τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα θα εκκινήσουν στις 19:00 το βράδυ από το χώρο του Μουσείου Λευκωσίας και θα κατευθυνθούν στη Super Special Stage που θα ξεκινήσει στις 20:00. Το Σάββατο το πρωί θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του αγώνα που θα περιλαμβάνει συνολικά έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) ενώ ένα ίδιο σενάριο θα έχουμε την Κυριακή με άλλες έξι  ειδικές διαδρομές μέχρι τον τερματισμό που θα γίνει και πάλι στο χώρο του Μουσείου στη Λευκωσία. Χώρος όπου ο Εθνικός μας αγώνας χρησιμοποιούσε κατά τη δεκαετία του 90’. 

Το Service Park του αγώνα θα εγκατασταθεί στον προμαχώνα «Ποδοκάταρο» που βρίσκεται παρά το «άνοιγμα Κολοκάση». Εκεί όπου θα επιστρέφουν τα αυτοκίνητα με το τέλος του κάθε σκέλους αλλά και με την ολοκλήρωση των πρώτων τριών ειδικών διαδρομών τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Τόσο το αρχηγείο του αγώνα όσο και το γραφείο Τύπου θα βρίσκονται παρά τις εγκαταστάσεις της Πύλης Αμμοχώστου. Χώροι όπου παραχωρήθηκαν από το Δήμο Λευκωσίας που φιλοξενεί και στηρίζει το φετινό αγώνα.

Συγκεκριμένα, η Αλυτάρχης του αγώνα κα Νάγια Κοντοπούλου δήλωσε. «Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει και δουλεύουμε πυρετωδώς σε όλα τα επίπεδα για τη διοργάνωση ενός ακόμα επιτυχημένου αγώνα. Με μια ομάδα εθελοντών δουλεύουμε ενάντια στο χρόνο και παρά τις δυσκολίες είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε στο έπακρο το στόχο μας. Αρωγός της προσπάθειας μας είναι και φέτος η Λαϊκή Ασφαλιστική, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ο ΚΟΤ αλλά και ο Δήμος Λευκωσίας με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων αλλά και πολλών άλλων διευκολύνσεων αφού ο Εθνικός μας αγώνας επιστρέφει στην πρωτεύουσα μετά από 14 χρόνια».

Σε επίπεδο συμμετοχών η κα Νάγια Κοντοπούλου αναμένει ότι η αφρόκρεμα της Μέσης Ανατολής θα δώσει το παρών της ιδιαίτερα μετά και τα αποτελέσματα του αγώνα στο Λίβανο που έγινε την περασμένη βδομάδα. Σημαιοφόρος των ξένων συμμετοχών αναμένεται να είναι ο περσινός νικητής και πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής, Νάσερ Αλ-Ατίγια με ένα εργοστασιακό Ford Fiesta.

 

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -