Ένα βήμα πριν την έξοδο βρέθηκε η Renault

- Advertisement -

Δύο μόνο ήταν οι δρόμοι που μπορούσε να ακολουθήσει η Renault σχετικά με την πορεία της στη Formula 1 το 2016: να εξαγοράσει τη Lotus και να εμφανιστεί ως ομάδα ή να αποχωρήσει ολοκληρωτικά από το άθλημα, με το ενδεχόμενο να παραμείνει μόνο ως προμηθευτής κινητήρων να μην είναι στις επιλογές τις γαλλικής εταιρείας.

Τελικώς, o Carlos Ghosn αποφάσισε πως η Renault θα κατεβεί ως ομάδα το 2016, με την εξαγορά να έχει ολοκληρωθεί.

Ο Alain Prost είναι πρεσβευτής των Γάλλων, που φυσικά εκφράζει τη γνώμη του στους υπεύθυνους, καθώς η εμπειρία του από το άθλημα είναι μεγάλη. Ο Γάλλος λέει πως ο μοναδικός άνθρωπος που έπρεπε να καθορίσει το μέλλον τις φίρμας το άθλημα ήταν ο Ghosn, στον οποίο ο ίδιος είχε απόλυτη εμπιστοσύνη.

« Στο Abu Dhabi, λίγες ημέρες πριν από το 3ήμερο ήταν σχεδός βέβαιο οτι θα έφευγαν. Μόνον ο Carlos Ghosn πήρε την απόφασξ. ‘Επρεπε να το κάνει μόνος του, αλλά ναι, η αποχώρηση ήταν πολύ κοντά. Δεν έχω μιλήσει μαζί του τις περασμένες εβδομάδες. Ήξερε τι να κάνει και να πάρει μόνος του την απόφαση. Ηταν σίγουρα δύσκολο. Ηταν μια απόφαση που κράτησε πολύ, επειδή υπήρχε η σχέση με την Red Bull και το γεγονός ότι θα είναι προμηθευτής κινητήρων, δεν είναι ότι το καλύτερο. Πρέπει να καταλάβεις ότι χρειάζονται το χρόνο τους για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Ξέρουμε όλοι μας ότι χρειάζεται χρόνο, αλλά, όταν όλοι είναι δεσμευμένοι, ξέρεις ότι τα πράγματα θα είναι εντάξει».

Alain-Prost-696x446Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί κι επίσημα πριν από λίγο, όπως λέει ο Prost, ωστόσο ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής συμμερίζεται την άποψη του Ghosn, ότι δηλαδή η  Renault θα χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να γίνει ξανά μια ομάδα ικανοί για διεκδίκηση νικών και τίτλων.

«Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να γίνουμε ξενά ανταγωνιστικοί. Ο Ghosn είπε ότι θα πάρει τρία χρόνια και νομίζω ότι αυτό είναι το ελάχιστο. Θα είναι πολύ δύσκολο. Αλλά, η φιλοσοφία μου είναι ότι πρόκειται για ένα νέο project, μια νέα ιστορία και αυτό που μετρά είναι ότι θα ξεκινήσουμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Οι υπογραφές έπεσαν πριν από μερικές ώρες, συνεπώς η πρώτη χρονιά θα είναι δύσκολη. Το πιό σημαντικό είναι ότι θα χτίσουμε μια στρατηγική και μια ιστορία για το μέλλον, για να σημειώσουμε πρόοδο. Δεν χρειάζεται να κερδίσεις του χρόνου, καθώς είναι ένα μεγάλο project»

ΠΗΓΗ: Autoblog.gr

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -