Έρχεται το φουσκωτό παιδικό κάθισμα από τη Volvo!

- Advertisement -

Η σουηδική μάρκα συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της ασφάλειας και συγκεκριμένα στην ασφάλεια των παιδιών εντός αυτοκινήτου.

Volvo-3Η Volvo λοιπόν παρουσιάζει το πρωτότυπο μιας νέας γενιάς καθισμάτων που έχουν τη δυνατότητα να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν κατά βούληση, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να μεταφερθούν ή να προσαρμοστούν σε άλλο όχημα, διαφορετικό από το συνηθισμένο, χωρίς να χάνουν τη λειτουργικότητά τους ή να υπόκεινται στον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά στην παρεχόμενη ασφάλεια!

volvo_car_seatΗ παρουσίαση του πρωτότυπου συμπίπτει με τον εορτασμό των 50 χρόνων έρευνας και εξέλιξης της μάρκας για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο. Ιστορικά, τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας είναι ογκώδη, μετακινούνται δύσκολα και συχνά απαιτούν εξοικείωση για να στηριχθούν σωστά.

Ως επακόλουθο, όταν χρειαστεί το παιδί να μεταφερθεί με διαφορετικό από το συνηθισμένο αυτοκίνητο, η ασφαλής μεταφορά του προϋποθέτει επιπλέον κόπο και χρόνο. Για να απαντήσει σε αυτό το πρόβλημα, η Volvo εξέλιξε ένα κάθισμα το οποίο χάρη σε μία ενσωματωμένη αντλία αέρα μπορεί να φουσκώνει σε μόλις 40 δευτερόλεπτα αλλά και να ξεφουσκώνει πολύ εύκολα εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης, ώστε να μεταφερθεί ή να τοποθετηθεί σε άλλο όχημα.

Το φουσκωτό παιδικό κάθισμα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα ελαφρύ συγκρινόμενο με τα συμβατικά καθίσματα, καθώς ζυγίζει μόλις 5 κιλά, το μισό περίπου από το συνηθισμένο. Εκτός από την ενσωματωμένη αντλία αέρα διαθέτει και μηχανισμό Bluetooth που το καθιστά μόνιμα συνδεμένο στο διαδίκτυο, κάτι που προσφέρει τη δυνατότητα χειρισμού του από απόσταση!

Το φουσκωτό παιδικό κάθισμα της Volvo, ακόμα σε μορφή πρωτότυπου, είναι φτιαγμένο από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό ύφασμα με ειδικές ραφές, που αντέχει σε πολύ υψηλές εσωτερικές πιέσεις, ιδανικό για να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει πολλές φορές. Το συγκεκριμένο υλικό έχει γίνει ευρέως γνωστό από τη χρήση του στη ναυτική βιομηχανία και την κατασκευή φουσκωτών σωσιβίων. Μάλιστα, ως υλικό είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από το στρατό, για την κατασκευή φουσκωτών αεροπλάνων!
Το φουσκωτό παιδικό κάθισμα έχει τοποθέτηση αντίθετη προς την κίνηση του αυτοκινήτου, δηλαδή το παιδί βλέπει προς τα πίσω. Αν και η συγκεκριμένη διάταξη δεν είναι τόσο δημοφιλής στη χώρα μας – παρά μόνο για βρέφη – και αντίστοιχα τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας αυτού του τύπου δεν έχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς, εντούτοις θεωρείται η πλέον ασφαλής!
Ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει το προφανές, ότι ο αυχένας των μικρών παιδιών που ακόμα βρίσκονται στην ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης – οι πιο συνηθισμένες – η πλάτη του καθίσματος προσφέρει την απαιτούμενη υποστήριξη στον παιδικό αυχένα.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -