Αθώα η Porsche για το θάνατο του Paul Walker

- Advertisement -

Πόρισμα αμερικανικού δικαστηρίου αθωώνει την Porsche για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή των Paul Walker και Roger Rodas στα τέλη του 2013 καθώς αυτό οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και όχι μηχανική αστοχία ή παράβλεψη.

Το ότι το δυστύχημα των δύο ανδρών προκλήθηκε από παραλείψεις στον εξοπλισμό ασφαλείας της Porsche Carrera GT που οδηγούσαν ήταν η άποψη της χήρας του Roger Rodas, Kristine. Συγκεκριμένα είχε ισχυριστεί ότι η καμπίνα του αυτοκινήτου είχε ανεπαρκή κλωβό ασφαλείας, ότι το ρεζερβουάρ καυσίμου δεν ήταν ασφαλές και ότι η ανάρτηση κατέρρευσε πριν τη μοιραία σύγκρουση. Σήμερα, το αμερικανικό δικαστήριο και συγκεκριμένα ο δικαστής Philip S. Gutierrez, απεφάνθη ότι οι παραπάνω κατηγορίες δεν ευσταθούν. «Ο ενάγων δεν κατέθεσε επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο θάνατος του κ. Rodas προέκυψε από οποιαδήποτε παράλειψη του εναγόμενου (σ.σ. της Porsche)».

Άλλωστε η Porsche, εις βάρος της οποίες εκκρεμούν άλλες δύο δίκες, από τον πατέρα και την κόρη του Paul Walker, έχει ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι η συγκεκριμένη Carrera GT είχε δεχθεί μη εγκεκριμένες από την ίδια επεμβάσεις σε νευραλγικούς τομείς, όπως η ανάρτηση. Και μπορεί αυτή η υπόθεση να ταλαιπωρεί τα αμερικανικά δικαστήρια για αρκετό καιρό ακόμα, όμως το πόρισμα τόσο της αστυνομίας του Los Angeles όσο και της νεκροψίας που έγινε στον Walker, ήταν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν με περίπου 150 km/h τη στιγμή της σύγκρουσης.

Πηγή: Detroit News

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -