Αλλαγές στη διαδρομή του Ράλι Σουηδίας λόγο καιρού

- Advertisement -

Η αύξηση της θερμοκρασίας και οι βροχές που επικρατούν στην Σουηδία αυτές τις μέρες προκάλεσαν μεγάλους πονοκεφάλους στους διοργανωτές του Ράλι Σουηδίας του μοναδικού χειμερινού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που τους ανάγκασαν να προχωρήσουν μια αναθεωρημένη διαδρομή.

Ως γνωστό από 11-14 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένος ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στη Σουηδία. Ο μοναδικός αγώνας με χειμερινές συνθήκες που επέβαλε σε οδηγούς και ομάδες να χρησιμοποιήσουν ειδικά ελαστικά με καρφιά καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας γινόταν σε χιόνια και πάγους.

Το λιώσιμο του χιονιού και του πάγου απειλεί το μόνο καθαρό χειμερινό ράλι της σεζόν, καθώς οι κατεψυγμένοι δρόμοι έχουν γίνει σε μαλακούς και, λασπώδη χωμάτινους.  Τα ελαστικά με καρφιά που είναι υποχρεωτικά στις αναγνωρίσεις των διαδρομών αλλά και του αγώνα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αλλά και το ξεπάγωμα στους δρόμους  υπάρχει μεγάλος φόβος ότι θα προκληθεί μεγάλη ζημιά στους δρόμους που θα τους καταστήσει αδιάβατους και ακατάλληλους στη χρήση τους.

7913_Kirkenaer-2016_001_896x504

Για το λόγο αυτό  οι διοργανωτές του αγώνα υπέβαλαν αναθεωρημένη διαδρομή για τις ομάδες και από τις 21 προγραμματισμένες ειδικές διαδρομές θα γίνουν 13 ειδικές και η αγωνιστική δράση από τα 331,21 χιλιόμετρα κόπηκε στα  241,48 χιλιόμετρα.

Ενώ οι θερμοκρασίες στην περιοχή που θα διεξαχθεί ο αγώνας χθές ήταν  στους 4C πράγμα που προκάλεσε τα προβλήματα που προαναφέραμε αναμένονται σύμφωνα με την μετερεολογία , ψυχρότερες καιρικές συνθήκες αργότερα εντός της εβδομάδας.  Υπολογίζεται ότι μέσα σε μια νύκτα οι θερμοκρασίες θα βυθίστουν σε -11˚C γύρω από το Hagfors, όπου θα βασίζεται το μεγάλο μέρος της δράσης, και οι διοργανωτές δεν θα προχωρήσουν σε  περαιτέρω περικοπές στη διαδρομή

Η αναγνωρίσεις των διαδρομών θα καθυστερήσουν κατά 24 ώρες μέχρι την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η δοκιμή του shakedown κοντά στη βάση του ράλι στο Karlstad έχει ακυρωθεί, μαζί με την παραδοσιακή εναρκτήρια διαδρομή την Πέμπτη το βράδυ με την σούπερ ειδική διαδρομή στο κομμάτι μέσα στη πόλη.

Η αύξηση της θερμοκρασίας προκάλεσε μεγάλους πονοκεφάλους

Μεγάλο μέρος της αγωνιστικής δράσης της Παρασκευής στηρίζεται κατά μήκος των συνόρων με τη Νορβηγία, αλλά η διπλή διέλευση μέσα από το Kirkenaer που απεικονίζεται στην φωτογραφία πάνω  θα γίνει όπως και οι άλλες έξι ειδικές που καλύπτουν 118,36 χιλιόμετρα.

Η ειδική διαδρομή  Rämmen το πρωί του Σαββάτου έχει ακυρωθεί, αλλά θα γίνει το απόγευμα ενώ η ειδική στο Fredriksberg θα  γίνει το πρωί, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί  το απόγευμα ενώ η σύντομη διαδρομή στο Hagfors Sprint έχει ακυρωθεί.

Ωστόσο, και τα δύο περάσματα  μέσα από την Vargåsen, που χαρακτηρίζουν το άλμα του Crest του διάσημου Colin, θα γίνουν κανονικά και θα μεταδωθούν ζωντανά στην τηλεόραση, μαζί με τη βραδυνή σούπερ ειδική διαδρομή στο Karlstad.

Η διαδρομή την Κυριακή θα περιλαμβάνει τώρα ένα μόνο πέρασμα μέσα από την ειδική Lesjöfors και τη ζωντανή κάλυψη από την τηλεόραση της Värmullsåsen Power Stage.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -