Αλλαγές στις κατατακτήριες για το 2016 αποφάσισαν οι ομάδες

- Advertisement -

Σε τέσσερις βδομάδες από σήμερα η Formula 1 ξεκινά κι επίσημα τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις. Πιό συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου στην Αυστραλία όπου θα έχουμε τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς.  Αλλά αυτό δε θα πρέπει να σημαίνει πως οι αλλαγές για τη σεζόν που έχουμε μπροστά μας έχουν κλειδώσει.

Αντίθετα με πέρυσι, οι ομάδες φέτος είναι 11, έτσι έπρεπε να υπάρξουν διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο που θα διεξάγονται οι κατατακτήριες δοκιμές.

Οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος φέτος στο πρωτάθλημα συνεδρίασαν στη Γενεύη και τελικώς αποφάσισαν αλλαγές που για μία ακόμα φορά νομίζω πως θα δημιουργήσουν σύγχυση στους απλούς θεατές, καθώς πλέον οι αργότεροι οδηγοί θα έχουν κάθε φορά την πίεση του χρόνου για να μην αποκλειστούν. Οι κατατακτήριες θα είναι ξανά χωρισμένες σε τρεις περιόδους (Q1, Q2 και Q3), αλλά η διάρκεια των Q1 και Q3 θα αλλάξει. Αναλυτικά ό,τι θα ισχύσει σε κάθε περίοδο:

Q1

Η διάρκειά του θα είναι 16 λεπτά. Μετά από τα πρώτα 7 λεπτά, ο αργότερος οδηγός θα αποκλείεται. Έπειτα από αυτό, ο αργότερος οδηγός θα αποκλείεται κάθε 1,5 λεπτό, μέχρι το πέσιμο της καρώ σημαίας. Επτά (7)  οδηγοί θα αποκλείονται συνολικά και 15 θα προκρίνονται στο Q2.

Q2

Η διάρκειά του θα είναι 15 λεπτά. Μετά από τα πρώτα 6 λεπτά, ο αργότερος οδηγός θα αποκλείεται. Έπειτα από αυτό, ο αργότερος οδηγός θα αποκλείεται κάθε 1,5 λεπτό, μέχρι το πέσιμο της καρώ σημαίας. Επτά (7)  οδηγοί θα αποκλείονται συνολικά και 8 θα προκρίνονται στο Q3.

Q3

Η διάρκειά του θα είναι 14 λεπτά. Μετά από τα πρώτα 5 λεπτά, ο αργότερος οδηγός θα αποκλείεται. Έπειτα από αυτό, ο αργότερος οδηγός θα αποκλείεται κάθε 1,5 λεπτό, μέχρι το πέσιμο της καρώ σημαίας. Μόλις 2 οδηγοί θα μένουν το τελευταίο 1,5 λεπτό.

Οι παραπάνω αλλαγές έχουν συμφωνηθεί, ωστόσο θα πρέπει να εγκριθούν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που θα γίνει τον Μάρτιο. Παράλληλα, αναβλήθηκε για τις 30 Απριλίου η προθεσμία για την οριστικοποίηση των κανονισμών του 2017, καθώς η προθεσμία της 1 Μαρτίου ήταν υπερβολικά κοντά για το κλείδωμα των αλλαγών. Μία από τις προτάσεις που υπήρξαν για το 2017 ήταν η κατάργηση των 100 κιλών καυσίμου ανά αγώνα, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε. Το νούμερο, όμως, ίσως αλλάζει σε 105 κιλά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τους επόμενους μήνες για την τελική απόφαση.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -